Басилашвили изхвърли четвъртия поставен Хачанов от Дубай. Щруф изненада неприятно Раонич

от в 16:05 на 25.02.2019
В
Николоз Басилашвили и Ян-Ленард Щруф увенчаха първия състезателен ден на турнира от сериите АТР 500 в Дубай с изненади, като елиминираха съответно четвъртия поставен Карен Хачанов с 6:4 6:1 и седмият поставен Милош Раонич с 6:4 5:7 6:4.

Мачът между Николоз и Карен започна с труден сервис гейм на грузинеца, който трябваше да отразява брейкбол. Все пак опасността бе заличена и Басилашвили поведе с 1:0 преди Хачанов набързо да изравни след нулево подаване.

В следващия гейм руснакът отново достигна до точка за пробив, която отново не бе оползотворена след грешка от бекхенд, а грузинецът в крайна сметка отново измъкна подаването си.

Тогава последва спад в представянето на младия руснак, който след серия от грешки набързо изостана с 0:40 на начален удар, но и той съумя да заличи брейкшансовете на съперника си.

Впоследствие Басилашвили достигна и до нова точка за пробив, но Карен изигра ситуацията умело, а след още две точки в своя полза той окончателно спаси подаването си.

Двамата започнаха да играят изключително солидно на сервис до 5:4 в полза на грузинеца, който тогава достигна до три, макар и не поредни сетбола след няколко непредизвикани грешки от ракетата на съперника си.

В крайна сметка след нова грешка, този път от дланен удар, Хачанов предаде първата част с 4:6.

Басилашвили усещаше, че опонентът му е изнервен и леко нетипично за стила на грузинеца, той се стараеше да държи топката в корта. Това доведе и до позитивно начало за него във втория сет, като след уверено подаване Николоз достигна до 15:40 в следващия гейм, когато мрежата се намеси и бекхенд на Басилашвили кацна неспасяемо в полето на руснака, който вече изоставаше със сет и пробив.

Грузинецът се възползва от инерцията в играта си и заигра далеч по-освободено и диктуваше разиграванията в познатото си темпо, докато младокът продължаваше с грешките.

Скоро при 3:1 все пак руснакът достигна до дюс на ретур, давайки си надежда за връщане в двубоя, но отново грешки, както и прекалено стабилна игра на Басилашвили, загубиха гейма за руснака.

Това съвсем разколеба четвъртия поставен, който в последвалото си подаване изостана с 15:40, когато Хачанов допусна двойна грешка, с което подпечата съдбата си в този мач.



Басилашвили бе безкомпромисен до края на срещата, печелейки последния си сервис гейм на 15, с което грузинецът се класира за втория кръг в Дубай, където той ще срещне Роберто Баутиста Агут или Рамкумар Раманатан.

 

Срещата между Раонич и Щруф започна по вкуса на канадеца - със серия от безметежни подавания и за двамата.

Това статукво се задържа до 3:2 за Раонич, когаот Щруф спечели три поредни впечатляващи гейма, чрез които немецът показа завидна психическа устойчивост.

Той спаси точка за пробив, изравнявайки за 3:3, когато на своя страна достигна до брейкшанс, който обаче бе оползотворен, а при затвърждаването на брейка Щруф отново бе изправен пред точка на предимство за опонента, но германецът излезе печеливш и от тази ситуация, като в крайна сметка поведе с 5:3.

До края на сета двамата не допуснаха изненади на сервис, като така първата част отиде в сметката на Ян.

Двамата отново започнаха следващата част с няколко убедителни сервис гейма, когато, водейки с 2:1, Раонич пак пръв достигна до възможности за пробив, но германецът за сетен път показа железни нерви и измъкна подаването си.

Тогава отново тенисистите започнаха да печелят подаванията си безапелационно и точно когато изглеждаше, че Щруф ще вкара втората част в тайбрек, канадецът съумя най-накрая да спечели гейм на ретур, а с това и да изравни сетовете след 7:5.

Решаващата част пък започна с пробив за германеца, който след затвърждаването му поведе с 2:0 само за пет минути игра в третия сет.

Геймовете на Щруф на начален удар започнаха да вървят абсолютно безпроблемно до 4:3, когато Раонич достигна до точка за рибрейк, но той не съумя да я оползотвори, като скоро изостана и с 3:5.

Канадският бомбардир принуди съперника си да сервира за успеха в мача, като първоначално изглеждаше, че Щруф няма да срещне проблеми с тази задача, повеждайки с 40:15.

Мачболите обаче бяха заличени от Милош, който скоро отрази и трети такъв.

Впоследствие Раонич от своя страна имаше възможност за спечелване на гейма, но и той не успя да го затвори.

В крайна сметка германецът достигна до четвърти мачбол, от който се възползва, а така изненадата бе факт и Щруф елиминира седмия поставен от надпреварата в Дубай, а във втори кръг ще срещне Мартон Фучович.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили изхвърли четвъртия поставен Хачанов от Дубай. Щруф изненада неприятно Раонич В

Коментари





Следвайте ни в Facebook