Басилашвили напусна Мастърса в Париж още на старта; Бублик пречупи Еванс

от в 20:10 на 01.11.2021
Мирела Николова

Световният №21 Николоз Басилашвили трябваше да се сбогува с последния за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" още на старта, след като бе категорично надигран от представителя на домакините Адриан Манарино. Французинът демонстрира далеч по-стабилна игра от своя опонент в хода на целия двубой, за да се поздрави с победата - 6:2 6:4, и заслужено продължава към втория кръг в надпреварата, където го очаква сблъсък с победителя от срещата между Гаел Монфис и Миомир Кецманович.

Непредизвиканите неточности от ракетата на грузинеца валяха една след друга и той инкасира 3 пробива. Макар Манарино да допусна връщане на единия от тях, то той безпроблемно поддържаше преднината си до края на сета, който скоропостижно отиде в неговата сметка. Втората част започна равностойно, като Басилашвили бе първият, успял да реализира брейк за 4:2, но след това последва бърза мобилизация от страна на французина, който значително повиши нивото си и повече не даде нито гейм на своя опонент, печелейки следващите 4 такива, за да затвори двубоя в своя полза.

В друг мач от програмата днес 36-ият в света Александър Бублик осъществи обрат над Даниел Еванс в среща, продължила два часа и 15 минути. Двамата играчи демонстрираха отлична игра, но казахстанецът бе по-стабилният във важните моменти и надделя след 3:6 7:5 7:5, класирайки се за втория кръг, където ще се изправи срещу шестия поставен Каспър Рууд.

Началният удар на Бублик в откриващата част не беше на нивото, на което сме свикнали да го виждаме, което доведе до множество брейкболи за британеца и 2 пробива, дали предимство на Еванс в общия резултат. Представителят на Казахстан значително стабилизира играта си в началото на втория сет, който се развиваше напълно равностойно до 5:5. Тогава сервисът на световния №24 се пропука и се стигна до пробив в последния възможен момент, благодарение на който Бублик изравни отделните части.

Третият сет също бе изключително оспорван, но пробиви нямаше. Първи с брейк аванс напред се подаде казахстанецът, който си осигури възможност да подава за победата, ала след като допусна цели 6 двойни грешки и пропиля мачбол, паритетът отново бе възстановен. Серията пробиви продължи и се стигна до нов такъв в полза на Бублик, като този път световният №36 показа, че си е научил урока, и сложи точка на сблъсъка с безапелационен гейм на 0.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили напусна Мастърса в Париж още на старта; Бублик пречупи Еванс Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан манарино | александър бублик | даниел еванс | николоз басилашвили | Обзори | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook