Басилашвили обърна квалификант от 1:2 и ще се изправи срещу Циципас в трети кръг

от в 05:13 на 16.01.2019
В
Николоз Басилашвили отстрани квалификанта Стефано Травалияв труден мач, в който му се наложи да прави обрат от 1:2 сета. Грузинецът игра на приливи и отливи и срещна сериозна съпротива от мотивирания италианец, но в крайна сметка опитът му помогна да затвори срещата в своя полза след 3:6 6:3 3:6 6:4 6:3. Басилашвили ще се изправи срещу Стефанос Циципас, който преди малко отстрани Виктор Троицки в четири сета.

Резултат с изображение за stefano travaglia australian open 2019Италианецът се наложи да спасява брейкбол още в първия гейм на мача, но впоследствие спечели подаването си, а съперникът му отговори с бърз сервис гейм на 15. Скоро обаче след изключително стабилни отигравания Травалия достигна до възможност за пробив, която осъществи за 3:1, но 19-тия поставен веднага направи рибрейк и след серия от марковите си уинъри изравни резултата. Травалия обаче отново реализира пробив за 5:3 след поредица от грешки на Басилашвили. Макар и квалификантът да започна така важния гейм с две двойни грешки, той съумя да се съвземе и спечели следващите четири точки, а с това и първия сет.

Във втората част двамата доминираха в подаванията си до 3:2, когато грузинецът започна да намира топката изключително чисто и проби на нула, а впоследствие и затвърди за 5:2 на 15. До повече изненади в този сет не се стигна и Николоз изравни частите след 6:3.

Третият сет започна с два разменени пробива, но след това двамата стабилизираха сервисите си до 3:2, когато Травалия отново проби след поразяващ ретур уинър от форхенд по правата. Двамата нямаха проблеми в подаванията до края на сета, който отново приключи с 6:3 гейма.

Резултат с изображение за nikoloz basilashvili australian open 2019Четвъртият сет се разви бързо, а двамата печелеха лесно геймовете си до 2:1, когато бе ред на Басилашвили да спечели сервис гейма на съперника си, а след това и да поведе с 4:1. Тогава италианският квалификант отрази два поредни скрити сетбола и си спечели гейма, като тези пропуснати възможности видимо разколебаха фаворита в мача, който на брейкбол допусна една от многото си двойни грешки. Грузинецът оцеля в относително сложен сервис гейм, спечелен на 30, а водейки 5:4 достигна до сетбол, след като италианският квалификант показа сериозни признаци на нервност. Нова грешка от неговата ракета означаваше 6:4 за Басилашвили и вкарване на мача в пети решителен сет.

Резултат с изображение за nikoloz basilashvili australian open 201919-тият поставен трябваше да спасява два брейкбола, но откри частта със спечелен сервис гейм, а при 2:1 в своя полза солидните му ретури и удари от основната линия поставиха въпроси, на които италианският му противник не намери отговор, като в крайна сметка се стигна до пробив, а след това и затвърждаване за 4:1. Последва обаче нов спад в играта на грузинеца, който допусна връщане на пробива за 4:3, но тогава той набързо отново си издейства предимство, след като пак заигра изключително солидно, повеждайки с 0:40 в гейма на квалификанта и реализирайки пробив от втората си възможност. В последвалия гейм 19-тият поставен показа липса на хладнокръвие и направи две поредни двойни грешки, но впоследствие реализира ас, за да стигне до мачбол, който бе реализиран след грешка от бекхенд на Травалия.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили обърна квалификант от 1:2 и ще се изправи срещу Циципас в трети кръг В

Коментари





Следвайте ни в Facebook