Басилашвили отрече обвиненията: Няма да приема подобно накърняване на репутацията ми

от в 11:28 на 16.07.2022
Калоян Соколов

Преди няколко дни се разрази един от най-големите скандали през последните години в света на тениса, след като двама играчи от топ 50 бяха уличени в уреждане на мачове. Става въпрос за Аслан Карацев и Николоз Басилашвили, които неотдавна имаха работни взаимоотношение с беларуския треньор Игор Яцик, срещу когото се води дело във връзка с обвинения от същия характер.

Специалистът беше арестуван по време на Ролан Гарос, след като две бивши негови състезатели разкриха как им е предлагал пари, за да загубят дадени срещи. Германският журналист Яник Шнайдер пък проведе разследване, след което имаме пълни основания да считаме, че същото се е случило с Карацев и Басилашвили. Това се дължи на сериозните движения в коефицентите на редица двубои с участието на въпросните състезатели, както и на показания от страна на известен руски треньор.

Двамата играчи на теория биха могли да бъдат извадени от спорта доживот, но засега не са им повдигнати обвнения и те продължават да се изявяват в ATP Тура, като тази седмица взеха участие на надпреварата в Бощад, където руснакът достигна до четвъртфиналите, а грузинецът отпадна още на старта.

Впоследствие Басилашвили  публикува публично изявление, в което отрече да е участвал в "черно тото", а ето и пълните думи на световния номер 25:

"Миналата седмица разбрах, че медиите в Германия обвързват името ми с потенциално участие в уреждане на мачове. Тези твърдения нямат никакво основание и ги отхвърлям по възможно най-категоричния начин. Няма да приема името и репутацията ми да бъдат грубо накърнени чрез неоснователни и абсурдни обвинения.

 Затова настоявам подобни твърдения и лъжи да спрат незабавно и нека обществеността знае как отричам изцяло всички абсурдни написани неща по свой адрес. Упълномощих германска адвокатска кантора да защитава моите интереси и да действа по всички възможни начини за борба с тази изключително вредна дезинформация" - завърши гневно тенисистът.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Басилашвили отрече обвиненията: Няма да приема подобно накърняване на репутацията ми Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | николоз басилашвили

Коментари





Следвайте ни в Facebook