Басилашвили отстрани Милман; Карацев също записа победа в Доха

от в 17:11 на 08.03.2021
Диана Андреева

Николоз Басилашвили, който със сигурност не може да се похвали със страхотно представяне в мъжкия тенис през последните няколко месеца, отстрани Джон Милман на старта в Доха. Грузинецът се наложи с 2:6 6:4 6:2 за малко под два часа игра и си осигури двубой срещу победителя измежду осмия поставен Борна Чорич и участващия с уайлд кард Малек Джазири.

Макар и да срещна турдности, Басилашвили все пак бе по-постоянният тенисист на корта. Той си служеше добре с началния си удар, което в комбинация с убедително представяне на ретур му позволи да се поздрави с успех.

Това бе първа победа за Басилашвили от близо два месеца насам и благодарение на нея той поведе в резултата на преките си сблъсъци срещу Милман, а от днес балансът е 3:2 в полза на грузинския тенисист. 

В друга среща от днешната програма на турнира в Катар най-голямата изненада на тазгодишния Аустрелиън Оупън - Аслан Карацев, се справи с представителя на домакините Мубарак Шанан Заид. В първия си професионален мач от близо две години, Заид спечели едва четири гейма и след точно един час и 4 минути отстъпи с 4:6 0:6. 

Все пак катарският тенисист ще има още една възможност да запише успех, но не на сингъл, а на двойки, заедно с Малек Джазири. Препятствието пред тях обаче няма да бъде никак лесно, защото техни опоненти ще бъдат Хуан Себастиан Кабал и Роберто Фара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили отстрани Милман; Карацев също записа победа в Доха Диана Андреева
Теми:  
аслан карацев | джон милман | доха | николос басилашвили | тенис турнир в доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook