Басилашвили с впечатляваща победа над миналогодишния шампион Агут

от в 16:35 на 27.02.2019
В
Миналогодишният шампион в Дубай - Роберто Баутиста Агут, беше отстранен от надпреварата след изключително представяне на Николоз Басилашвили, който спечели след обрат и 6:7(2) 6:4 6:3. Грузинецът продължава впечатляващата си серия в арабския град, след като в откриващия кръг той надделя и над четвъртия поставен Карен Хачанов. На четвъртфиналите на турнира Басилашвили ще срещне Томаш Бердих или Борна Чорич.

В първия сет двамата стояха изключително равностойно в дългите размени, като единственият труден сервис гейм в частта бе при 2:2, когато грузинецът трябваше да спасява цели четири брейкбола, но все пак не допусна пробив.

Така тайбрек трябваше да реши изхода на първата фаза от мача, като в дългия гейм испанецът грабна инициативата от рано, повеждайки с 4:0, докато Басилашвили издаваше признаци на нетърпеливост и често избързваше в разиграванията, допускайки непредизвикани грешки.

В крайна сметка Агут отпусна само две точки на опонента си, печелейки тайбрека със 7:2.

Във втория сет Николоз изглеждаше изцяло преобразен и както бе запазил агресивната честота в ударите си, така и грешките сериозно понамаляха, което неминуемо означаваше, че испанецът ще срещне трудности.

Така и стана, след като Басилашвили реализира ранен пробив при 1:1, но към края на сета неточностите в играта на шампиона от Пекин се възобновиха и той допусна рибрейк за 4:4.

Тогава грузинецът отново се мобилизира и започна да пласира изключително дълбоки удари, изпълнени с огромна мощ, на които защитаващият титлата си испанец не намираше отговор.

Така последва и нов пробив, който бе затвърден, а така решителен сет трябваше да определи изхода на двубоя.

В него Басилашвили бе повече от убедителен на начален удар, а когато трябваше да посреща постоянно подлагаше съперника си под напрежение.

Това доведе до уверен брейк за 3:2, като при 4:2 грузинецът се сдоби и със скрит мачбол.

Все пак Агут се пребори за това си подаване, но при 5:3 Николоз достигна до същински мачбол на ретур, в който той привика опонента си на мрежата и след свиреп форхенд в тялото на испанеца победата за Басилашвили бе факт.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Басилашвили с впечатляваща победа над миналогодишния шампион Агут В

Коментари

Следвайте ни в Facebook