Басилашвили шокира Циципас и ще играе на първи Мастърс полуфинал!

от в 23:22 на 15.10.2021
Диана Андреева

Стефанос Циципас и Николоз Басилашвили сътвориха истинско тенис зрелище на централния корт в Индиън Уелс. Двамата състезатели се съревноваваха за място сред последните четирима на BNP Paribas Open 2021, а макар и неочаквано - Басилашвили напусна терена като победител, след като се поздрави с успех - 6:4 2:6 6:4. 

Независимо от напрегнатата атмосфера на корта в Индиън Уелс, Басилашвили за пореден път се показа като голям човек и спортист. При резултат 2:0 0:30 в полза на световния номер 36 Циципас загуби равновесие и се озова на земята след рязка смяна в посоката на движение. Басилашвили трябваше само да отиграе топката, с цел да спечели разиграването, но той не го направи, отстъпвайки точката на своя противник. 

Грузинецът показа сериозно вдъхновение в самото начало, като вземаше топката веднага след отскока и реализираше огромен брой завършващи удари. Бекхендът на Циципас пък изобщо не функционираше на познатото равнище и Басилашвили насочи натиска си именно върху тази страна на опонента си, който изглеждаше силно разколебан и лесно предаде първата част. 

Циципас съумя да се мобилизира. След серия вихрени атаки на гърка, той се откъсни с пробив в резултата. Впоследствие, именно в най-неподходящия момент, последва нов кошмарен сервис гейм за Басилашвили, а вторият в схемата не чакаше друга покана и отмъкна противниковия начален удар, с което възвърна паритета в сетовете. 

След почивката Басилашвили отново напомни за себе си. Грузинецът продължаваше да прелива от увереност, подобно на началните минути и буквално твореше на корта, а комбинациите му бяха повече от изкусни. Всичко това му донесе ранен пробив преднина, само че последва характерния за поставения под номер 25 спад в концентрацията и фаворитът надигна глава, възвръщайки равенството за 2:2. 

Впоследствие Николоз значително стабилизира ударите си, докато опонентът му все по-явно се поддаваше на емоциите. Грешките от бекхенд на Циципас валяха на корта в Индиън Уелс, като той инкасира нов брейк и отново се озова в ролята на догонващ. Стефанос продължи да се бори и впечатли с ред сензационни изпълнения, но грузинецът не позволи някакъв по-сериозен обрат и доведе срещата до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили шокира Циципас и ще играе на първи Мастърс полуфинал! Диана Андреева
Теми:  
индиън уелс | николоз басилашвили | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook