Басилашвили за финала в Индиън Уелс: В третия сет не можех да си поема въздух

от в 15:07 на 18.10.2021
Диана Андреева

Николоз Басилашвили изживява една от най-добрите седмици в своята кариера. Грузинецът изненада всички, класирайки се за финала на Мастърс 1000 турнира в Индиан Уелс, където обаче бе спрян от Камерън Нори. Световният номер 36, който от началото на сезона има две титли на сметката си, постигна и първия си успех над представител от топ 5, след като в четвъртфиналите надигра Стефанос Циципас.

Но умората е изиграла ключова роля в развоя на вчерашната среща за грузинеца. Басилашвили разкри в интервю след края на двубоя, че е страдал от здравословни проблеми в хода на мача и това сериозно се е отразило на изхода му. Какво точно се е случило? Вижти сами:

"В третия сет страдах от здравословни проблеми. Всеки път, когато се опитах да си поема въздух, не можех. Бях твърде преуморен и нямах възможност да играя на високи обороти. Той изцяло ме надигра в заключената част, не мога да оспорвам това.

Камерън коренно промени играта си във втория сет и това даде резултат. Той се изтласка напред и пое инициативата в свои ръце, а от там насетне бе непобим. Но аз също имам своя принос към успеха му. Разполагах с преднина от сет и пробив, която обаче пропилях. Това не говори добре за психиката ми.

Не бих отрекъл, че играя на високо ниво. Чувствам се довален от тениса си, но знам, че винаги има как да бъда дори по-добър. Ще продължа да работя усилено, с цел да се развивам и се надявам да съм научил урока си за в бъдеще." - завърши Басилашвили.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Басилашвили за финала в Индиън Уелс: В третия сет не можех да си поема въздух Диана Андреева
Теми:  
камерън нори | николоз басилашвили | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook