Battle of the Brits: Мъри и Еванс с комфортни победи в два сета

от в 12:40 на 26.06.2020
Марк Хаджижеков
След като Анди Мъри претърпя поражение в сряда в драматичен сблъсък срещу Кайл Едмънд на турнира ,,Battle of the Brits", вчера бившият номер едно на мъжкия тенис постигна двусетов успех срещу Джеймс Уорд. ,,Мъза" наложи волята си след 6:3 7:5 в мач, продължил два часа и две минути. Така шотландецът засега заема второто място в група ,,Тим Хенман".

Andy Murray defeats Liam Broady on his return to action at the ...

Ако Едмънд не допусне двусетово поражение от Лиам Броуди по-късно днес, то Анди официално ще бъде втори в своята група, което ще го класира на полуфиналите на надпреварата, където той ще се изправи срещу първия от група ,,Грег Рузедски". Там най-вероятно ще го чака Дан Еванс, който е най-висококласираният тенисист в АТР ранглистата в целия турнир. Дан също така записа две победи в последователни сетове досега в надпреварата,

Мъри и Уорд стартираха двубоя, разменяйки си няколко пробива, като при 2:2 Уорд нанесе нов удар при посрещане. Мъри, от друга страна, далеч не бе сломен и след гейм, продължил около 15 минути, бившият номер едно изравни резултата, като до края на откриващата част Анди не загуби нито един гейм.

Andy Murray digs deep to grunt his way to victory over James Ward ...

Във втория сет Уорд пак бе поел инициативата, като 273-тия в световната ранглиста реализира наглед ключов брейк за 4:2, но Мъри отново повиши нивото си и не само че шотландецът съумя да върне пробива, ами при 5:5 реализира и още един такъв, преди да сложи точка на двубоя на свой сервис.

Murray victorious in Battle of the Brits opener

Първи в група ,,Грег Рузедски" засега е Дан Еванс, който вчера се поздрави със втората си победа, след като надделя над Камерън Нори след комфортното 6:3 6:3. Така Еванс се нуждае от победа над Райън Пенистън, за да консолидира лидерската си позиция в групата.

Tennis | Schroders Battle of the Brits | Andy Murray and Dan Evans ...

Еванс стартира мача вихрено, пробивайки на два пъти, за да поведе с 4:1 гейма в първия сет. Макар че Нори съумя да върне единия брейк, Еванс не изпусна инициативата, като при 5:3 роденият в Бирмингам тенисист спечели нов гейм при посрещане, за да поведе в отделните части.

Battle of the Brits: Dan Evans beats Cameron Norrie to reach semi ...

Дан продължи да демонстрира, че несъмнено е по-добрият състезател на корта, след като се откъсна с нов пробив аванс за 3:0. Макар че 77-мия в света левичар съумя да се добере до възможност за връщане на пробива при 4:2, Еванс не позволи на своя сънародник да се завърне в срещата. След ново комфортно задържане на сервис гейма си при 5:3 Дан се превърна в абсолютния фаворит за оглавяването на група ,,Грег Рузедски".

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Battle of the Brits: Мъри и Еванс с комфортни победи в два сета Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook