Баутиста Агут достигна до четвъртфинал след успех над Ебдън

от в 20:03 на 06.02.2019
В
 

  

Роберто Баутиста Агут достигна до четвъртфиналите на София Оупън 2019 след успех над Матю Ебдън с 3:6 6:3 6:2. Испанецът не започна мача по най-добрия начин, но с течение на срещата поемаше все повече контрол върху нея. В петък Агут ще срещне Мартон Фучович или Яник Маден.

Мачът започна с категоричен сервис гейм за австралиеца, който моментално проби и подаването на съперника си. На първата почивка в мача скоро тенисистите се оттеглиха при 3:0 в полза на Ебдън.

Агут срещна нови затруднения на сервис, изоставайки с 0:30, но все пак намери ударите си в тези моменти и успешно обърна подаването си.

Този мини обрат му донесе дивиденти, като испанецът впоследствие съумя да върне пробива след маратонско разиграване, а много скоро и да изравни геймовете за 3:3.

Последва продължителен гейм на сервис на Ебдън, който трябваше сериозно да се постарае, за да опази подаването си от нов пробив срещу набралия огромна инерция испанец. Тъкмо това успя да направи и скоро 45-тият в света отново поведе в резултата с 4:3.

Пропуснатите възможности за втори пореден пробив оказаха влияние върху играта на Агут, който допусна серия от неточности и в крайна сметка допусна пробив, след като Ебдън реализира печелившо бекхенд стоп воле, закачило филето на мрежата.

Матю започна гейма за спечелване на сета неуверено, изоставайки с 0:30, но след брилянтни прояви от защита на австралиеца, както и скоростни рефлекси на мрежата, Ебдън все пак успя за втори път в срещата да направи серия от три поредни спечелени гейма, а с това и да поведе със сет.

Двамата съвсем стабилизираха подаванията си до 2:2, когато австралиецът достигна до 0:30, но противникът му не допусна повече изненади в гейма.

Не след дълго Матю изравни за 3:3, като Агут отново трябваше да положи усилия, за да защити подаването си. Той го направи, като впоследствие получи и шанс да поведе с 5:3 след страхотна акция на мрежата, завършила с безкомпромисен уинър от форхенд воле. От втория си брейкбол испанецът успя да дочака грешка от бекхенда на опонента си, с което си осигури и предимството да сервира за втория сет.

В този момент опитът на четвъртия поставен си каза думата и той уверено затвърди пробива, а с това и изравни частите в мача.

Решителния сет започна с два лесни сервис гейм за подаващите, като при 1:1 последва изключително продължителен гейм, в който Баутиста Агут нанесе нов удар в сервиса на съперника, пробивайки за 2:1.

Испанецът заигра дори на още по-високо ниво, поемайки изцяло контрол върху развитието на третия сет, като скоро успя да пробие и за 4:1.

Агут затвърди и втория пробив в сета, като при 5:1 поведе и с 0:30, но все пак Ебдън показа характер и намали аванса на противника си минимално.

Това не оказа ефект върху четвъртия поставен, който не след дълго спечели поредното си подаване, а с това и мача.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Баутиста Агут достигна до четвъртфинал след успех над Ебдън В

Коментари

Следвайте ни в Facebook