Баутиста Агут отново бе замесен в 5-сетова драма и надигра Чилич

от в 21:15 на 20.01.2019
В
Роберто Баутиста Агут отстрани миналогодишния финалист Марин Чилич, като така запазва 100%-вата си успеваемост в мачовете от началото на сезона. Испанецът спечели трудно и изкова трети 5-сетов успех за седмицата, този път след 6:7(6) 6:3 6:2 4:6 6:4. На четвъртфинал Агут ще се изправи срещу младия Стефанос Циципас, който преодоля съпротивата на Роджър Федерер.

Мачът започна с късметлийски ретур на испанеца, който кацна на филето на мрежата и тупна неспасяемо в половината на хърватина. Тази намеса на мрежата обаче не притесни 6-тия поставен, който взе четири поредни точки и поведе в геймовете. Агут отговори подобаващо с бърз сервис гейм, а двамата започнаха да печелят абсолютно категорично подаванията си до 4:4, когато Чилич бе изправен пред брейкбол. Тогава след дълго разиграване испанецът дочака грешка на хърватина, но не съумя да затвърди пробива впоследствие. Стигна се до тайбрек, в който високият хърватин от началото поведе в точките и имаше преимущество през цялото време. Чилич се добра до 6:2 и сервис, но испанецът заличи единия сетбол, а след впечатляващо отиграване на мрежата заличи и втория. Последва сбъркан ретур на Марин, а при четвъртата си възможност 6-тият поставен сбърка бекхенд от печеливша позиция. Чилич обаче достигна и до пети сетбол, където контролираше разиграването с форхенда си и в крайна сметка предизвика грешка на опонента си, най-накрая повеждайки със сет в мача.

Във втората част Агут заигра своята игра, пласирайки солидни и стабилни удари в корта, а това не се хареса на Чилич, който трябваше да спасява брейкшанс още в първия си сервис гейм за сета. Макар и испанецът да не се възползва от тази си възможност, при 4:3 той достигна до нови точки за пробив, а след маратонски гейм, продължил около 12 минути, Роберто успя да пробие от третия си опит и достигна до сервис за изравняване на сетовете. Този път испанецът се справи със задачата си отлично и взе частта с 6:3.

Баутиста Агут се възползва от набралата инерция и мигновено проби отново сервиса на противника си. Той задържа предимството си до 4:2, когато след минаващ удар от форхенд по правата 22-рият поставен отново взе подаването на хърватина, а скоро резултатът в сетовете стана 2:1 за шампиона в Доха.

В четвъртия сет ролите се размениха и испанецът трябваше да се задържа в сервис геймовете си, преминаващи през равенства и възможности за пробив, докато Чилич минаваше през своите безпроблемно. Сервирайки за оставане в сета обаче 6-тият поставен нанесе решаващия удар, пробивйки съперника си след техничен минаващ удар от форхенд по късия диагонал за 6:4. Така Баутиста Агут трябваше да влиза в пети сет за трети път през тази седмица.

22-рият поставен избегна огромна опасност в началото на решителната част, отразявайки брейкбол след фрапантна грешка от така сигурния бекхенд на хърватина. При 1:1 пък бе ред на миналогодишния финалист да спасява точка за пробив. Следващите геймове минаха без изненади, докато не се стигна до 4:4, когато Агут получи два поредни скрити мачбола. И двата обаче бяха отразени след форхенд уинъри на Чилич, а хърватинът дори достигна до точка за 5:4, но я пропиля след двойна грешка. Следващото разиграване отиде в сметката на испанеца, а на третия си брейкбол той натисна спусъка от форхенд и закова топката на линията, стреляйки по обратната права, като по този начин спечели възможността да сервира за класиране на четвъртфинал. Ръката на Роберто не трепна и отново, след като демонстрира впечатляваща стабилност в ударите си, Баутиста Агут спечели подаването си, а с това и срещата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Баутиста Агут отново бе замесен в 5-сетова драма и надигра Чилич В

Коментари





Следвайте ни в Facebook