Баутиста Агут с трисетова победа над Сандгрен, Де Минор също продължава напред

от в 05:06 на 02.09.2020
Петър Колев


Роберто Баутиста Агут се класира за втория кръг на US Open след победа в последователни сетове над Тенис Сандгрен. Това бе първа среща между двамата тенисисти, а с днешната си победа испанецът подобри представянето си от 2019 г. на Flushing Meadows, където отпадна още в първи кръг от Михаил Кукушкин. В следващия кръг на надпреварата световният №11 ще се изправи срещу победителя от мача между Миомир Кецманович и Джанлука Магер.

Срещата започна колебливо за двамата тенисисти, които си размениха ранни пробиви преди да намерят необходимия ритъм при сервиса си. След като пропусна точка за пробив в четвъртия гейм, Сандгрен инкасира пробив в следващия след като стана жертва на дълбоките ретури на Баутиста Агут. Испанецът спаси точка за моментален рибрейк и затвърди подаването си. До края на частта изненади нямаше и така поставеният под №8 поведе в отделните части след 6:4.



Вторият сет беше изключително равностоен - въпреки че Баутиста Агут реализира пробив в първия гейм, той изпитваше затруднения във всяко едно от своите подавания. Сандгрен дочака своя момент и осъществи рибрейк при 4:4, но отново предаде подаването си в следващия гейм. Спасявайки още пет точки за пробив, испанецът съумя да затвори и втората част с 6:4.



Третият сет също бе изключително завързан, като и двамата тенисисти съумяваха да взимат своите подавания. Единствените по-дълги геймове бяха вторият, в който Баутиста Агут спаси три точки за пробив, и петият, в който той от своя страна не успя да материализира брейк пойнт. Достигна се до тайбрек, в който испанецът бе по-концентрираният тенисист и в крайна сметка достигна до крайната победа след малко по-малко от три часа игра на корта - 6:4 6:4 7:6(2).



Своето място във втория кръг на надпреварата намери и поставеният под №21 Алекс де Минор, който се наложи над Андрей Мартин от Словакия в последователни сетове. Един пробив в петия гейм бе достатъчен на австралиеца, за да достигне до крайния успех в първия сет, въпреки затрудненията в последния му сервис гейм - 6:4. Той продължи да доминира и във втората част, в която рализира три побива и инкасира само един такъв, за да увеличи преднината си в отделните части - 6:3.

В продължение на целия мач придвижването по корта на Де Минор беше отлично, той изпълняваше класни удари от основната линия както от форхенд, така и от бекхенд. Поставеният под №21 реализара ранен пробив в началото на третата част, но допусна да бъде върнат, когато сервираше за мача. Въпреки това той съумя да осъществи нов брейк в дванадесетия гейм и по този начин да затвори срещата след малко повече от два часа игра на корта - 6:4 6:3 7:5.



Във втори кръг "Демона" ще се изправи срещу французина Ришар Гаске, който елиминира гиганта Иво Карлович също в три сета.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Баутиста Агут с трисетова победа над Сандгрен, Де Минор също продължава напред Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook