Бавен старт, но съвършен финал: Джокович започна с победа защитата на трофея в Париж!

от в 23:16 на 23.05.2022
Мирела Николова

Новак Джокович се нуждаеше от няколко турнира, за да намери оптималната си форма на червено през този сезон, като резултатите му се движеха във възходяща посока и с всяка изминала седмица той успяваше да надгради представянето си от предходната. Водачът в ранглистата завоюва трофея на Мастърса в Рим, с което даде сериозна заявка за успешна защита на титлата си от Откритото първенство на Франция през миналата година.

На старта на тазгодишния Ролан Гарос сърбинът трябваше да се изправи срещу световния №99 Йошихито Нишиока, срещу когото е постигал две повече от категорични победи. Днес Джокович стартира неубедително, но впоследствие намери ритъма си и доминираше случващото се на корт "Филип Шатрие", за да се поздрави с трети безапелационен успех над днешния си съперник - 6:3 6:1 6:0. По този начин белградчанинът продължава към втория етап на надпреварата, където ще трябва да преодолее съпротивата на Федерико Кория или Александър Молчан, чийто наставник в момента е Мариан Вайда - треньорът, извел 20-кратния носител на титли от Шлема до най-големите му успехи.

В откриващите минути на двубоя правеше впечатление наличието на нервно напрежение у миналогодишния шампион, който все още не бе настроил играта си и допускаше множество непредизвикани неточности. От своя страна, японецът се стремеше да затруднява опонента си, ускорявайки максимално топката, като всичко това доведе до три възможности за пробив още в дебютното подаване на световния №1. Точно в тези моменти обаче той успя да извади на показ най-доброто си лице и да открие сметката си в резултата.

Сърбинът продължи да изпитва колебания в играта си, но благодарение на началния си удар успяваше да се опази от неприятности. С напредване на времето той започна да навлиза в ритъм и вече все по-често можехме да видим продължителни разигравания от дъното на корта, преминаващи изцяло по вкуса на Джокович и приключващи успешно за него. Така Ноле взе предимство и в резултата, който не след дълго набъбна до 5:2 в негова полза, и краят на сета не бе далеч.

Намирайки се с едни гърди напред в отделните части, топ поставеният излъчваше спокойствие в началото на втория сет, което му помогна да разгърне целия си потенциал и да установи тотална доминация на корта. Той имаше отговор за всяко едно действие на противника си, като същевременно диктуваше разиграванията благодарение на отличното разпределение и пласиране на ударите си. Безпогрешната игра на Джокович му донесе светкавична преднина от два пробива и 5:0, като по този начин бе предрешен изходът на сета в негова полза.

Устремът на Ноле се пренесе с пълна сила и в началото на третата част, където не мина много време, преди да станем свидетели на поредния брейк в актива на първия поставен. В ответния си сервис гейм фаворитът бе изправен пред опасност от моментален рибрейк след няколко непредизвикани пропуска от ракетата си, но не позволи възможността да бъде оползотворена от неговия опонент и се оттегли на първата почивка с аванс от 3:0. Това обаче далеч не бе краят на наказателната акция на световния №1, който играеше съвършен тенис и не остави каквито и да било шансове на противника си да се завърне в резултата, като след още два пробива в актива си най-добрият в света сложи точка на сблъсъка. 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бавен старт, но съвършен финал: Джокович започна с победа защитата на трофея в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook