Базел: Бублик срещу финалиста от РГ; Руне ще търси реванш от Кецманович (жребий)

от в 01:03 на 23.10.2023
Мартин Петков

Намираме се близо до завършека на тазгодишната тенис кампания, като по традиция в края на месец октомври място в календара на АТР заема престижната надпревара от категория АТР 500 в Базел. Турнирът в родния град на Роджър Федерер, където Маестрото е 10-кратен шампион, пък несъмнено далеч няма да разочарова, като жребият за състезанието, в което Феликс Оже-Алиасим ще защитава трофея си, ни представя повече от вълнуващи сблъсъци още на старта, а за нас сега остава да разгледаме по-обстойно схемата в швейцарския град.

Ролята на топ поставен бива отредена на миналогодишния подгласник в турнира - Холгер Руне, който се намира в изключително слаба спортна форма и след провала при защитата на трофея си в Стокхолм, където загуби на старта от Миомир Кецманович, съдбата му дава шанс за реванш и отново го среща със сърбина в откриващия двубой. При успех за датчанина, то той във втория етап ще премери сили със Себастиан Баез или квалификанта Кристофър О'Конъл, докато в четвъртфиналите навярно го очаква сблъсък с един измежду Себастиан Корда и бившия номер едно Анди Мъри. 

В другата четвъртина от тази половина на схемата място пък намериха голям брой от звездните имена в Базел, сред които Тейлър Фриц, защитаващият шампион Феликс Оже-Алиасим и местният любимец Стан Вавринка, като тримата споменати се явяват основни фаворити за достигане до полуфиналната фаза. Долната част на схемата пък бива предвождана от Каспър Рууд, който ще стартира с епична схватка срещу шампиона в Антверп - Александър Бублик, като победителят измежду двамата наглед ще има лесен път до четвъртфиналите, където жребият го отвежда до седмия поставен Николас Джари.

В битка за място на финала според предварителните очаквания, ни предстои във фазата на топ 4 да видим някого измежду двамата поставени в третата четвъртина, а именно Алекс де Минор и носителя на трофея от Мастърса в Шанхай - Хуберт Хуркач, който е сред основните фаворити за триумф в състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Базел: Бублик срещу финалиста от РГ; Руне ще търси реванш от Кецманович (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | александър бублик | базел | жребий | каспър рууд | Стан Вавринка | тейлър фриц | феликс оже-алиасим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook