Беретини преди голямото шоу: Не исках да срещам Синер толкова рано; той е нереален

от в 15:41 на 03.07.2024
Калоян Соколов

Матео Беретини призна, че е нямал желание да срещна своя сънародник Яник Синер в толкова ранен етап на Уимбълдън. Бившият номер 6 се бореше с множество травми през последните два сезона, но изглежда в чудесна форма от началото на тревния сезон, като наскоро достигна до финала в Щутгарт. Беретини без никакво съмнение е един от най-успешните играчи на тревни кортове през последните години и на топ поставения няма да му бъде никак лесно, въпреки че определено Матео изглежда силно респектиран от младия си сънародник.

"За първи път тренирах с него (Синер), когато беше само на 16 години в Монте Карло. Истината е, че усетих нещо специално, въпреки че нямам тази дарба да предсказвам, че този или онзи ще стане номер едно в света. Същевременно останах наистина впечатлен от това хлапе, което учеше толкова бързо и имаше безупречно поведение на корта. Той е много зрял от ранна възраст и точно това е причината за този толкова бърз негов прогрес.

Вероятно аз първи дадох този страхотен тласък на италианския тенис. Едно време бях младата надежда, докато сега съм нещо като старчето в нашата селекция, имайки предвид колко нови таланти излязоха след мен и как се представят на големите турнири. Наистина е невероятно.

През миналата година не бях на Тура и не можех от първо лице да видя напредъка на Синер, но имах шанса да присъствам с италианския отбор на финалите на Купа "Дейвис" и с другите момчета останахме изумени, защото Яник просто не пропускаше топка. Непрекъснато се споглеждахме и се питахме дали това е истина. Беше нереален. Той удряше всяка една топка с всичка сила и си личеше колко много самочувствие е натрупал през сезона.

Мисля, че тайната на успеха на Яник се крие в неговия огромен глад за успехи, както и невероятна скромност. Бих казал, че той се подобри значително във всеки един аспект от играта. Няма да крия как съжалявам, че се изправям толкова рано срещу него, тъй като за пръв път от дълго време играя без болка и съм в чудесна форма. Щеше ми се да имам малко по-благоприятна схема, но все пак съм непоставен и от друга страна ще ми даде толкова много енергия да изляза на централния корт и да се тествам срещу най-добрия тенисист в света" - споделя бившият финалист преди сблъсъка си със световния номер едно.

Източник: ATP

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Беретини преди голямото шоу: Не исках да срещам Синер толкова рано; той е нереален Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | матео беретини | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook