Бекер: Джокович все още не е преодолял загубата на US Open

от в 11:35 на 27.10.2021
Диана Андреева

С нетърпение света на тениса очаква завръщането на Новак Джокович в игра през идните седмици. Сърбинът за последно застана под светилината на прожекторите по време на US Open 2021, където бе надигран от Даниил Медведев във финалния сблъсък и остана на крачка от най-голямата си цел за сезопа - Календарния шлем.
Наскоро бе потвърдено, че Джокович ще води отбора на страната си по време на финалите на Купа Дейвис, но дали сърбинът ще участва и в останалите няколко турнира до края на сезона, все още не е изяснено. Борис Бекер обаче е скептичен, че Новак е готов да се завъвне обратно на корта, защото не е преодолял поражението в Ню Йорк. В кратко изявление 6-кратният шампион от Големия шлем коментира състоянието на световния номер едно в момента, а ето какво точно сподели:

"Мисля, че Джокович все още се опитва да преодолее разочарованието от развоя на US Open. Турнирът в Ню Йорк не премина по начина, по който той желаеше, и това беше много сериозен удар за него, който се превърна в проблем. В момента Новак изглежда разклатен психически. Надявам се, че ще се завърне обратно на корта скоро. Мисля, че когато отново започне да се състезава, той ще вижда нещата далеч по-ясно и това ще му помогне отново да печели мачове и турнири.

В същото време обаче той трябва да не забравя финала на US Open. Не резултата от него, а реакцията на публиката. Аплодисментите, които той получи по време на мача, бяха много позитивни за него. Това беше ясен знак, че сега, на финалната права на кариерата си, Новак най-после получава обичта, която заслужава.

Уважението към постиженията на Джокович винаги е било налице от страна както на феновете, така и на медиите. Тук обаче говорим за нещо друго – емоционална привързаност и искрено възхищение“ - завърши Бекер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бекер: Джокович все още не е преодолял загубата на US Open Диана Андреева
Теми:  
us open | борис бекер | джокович | новак джокович | открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook