Бекер: Григор Димитров ще бъде фаворит в сезона на трева

от в 13:57 на 06.06.2018
Георги Христов

Бившият №1 Борис Бекер изрази мнение, че въпреки колебливите си игри на клей - Григор Димитров отново може да покаже, че е сред най-добрите в света на тревни кортове и на Уимбълдън.

"Григор винаги изпитва сериозни затруднения при играта на клей. Това просто не е неговият стил. Той харесва твърдите кортове, където играта е по-бърза и това му дава възможност да разгърне максимално потенциала си. Съвсем скоро започва сезонът на трева и тогава Димитров отново ще бъде причисляван сред фаворитите," заяви Бекер.

Според него така наречената "Голяма четворка" вече не съществува, а никой друг тенисист няма да повтори постижението на Рафаел Надал да спечели десет пъти едно състезание от най-престижните.

"Рафа не само че спечели десет титли, но и победи във всички финали на "Ролан Гарос", до които достигна. Не мисля, че някой друг е правил нещо подобно. Така че отговорът на въпроса ви по-скоро е "не"."

Бекер очаква Новак Джокович да намери най-добрата си игра, а определя като най-хубавия им момент съвместно спечелването тъкмо на "Ролан Гарос".

Бекер дава и своите прогнози за шампиони като хвали Мария Шарапова.

"Най-склонен съм да заложа на Рафаел Надал. Що се отнася до жените, моята фаворитка е Мария Шарапова. Тя положи огромни усилия, за да стигне отново до най-високото ниво в тениса. Шарапова е едно от най-големите имена в женския тенис, а освен това е страхотен играч и чудесен човек. Хубаво е да има хора като нея на корта. Никога не бих заложил срещу доказан шампион като нея."

Източник: Дневник


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бекер: Григор Димитров ще бъде фаворит в сезона на трева Георги Христов
Теми:  
борис бекер | григор димитров | ролан гарос | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook