Бекер: "Младите играчи не притежават манталитета на големите трима"

от в 10:26 на 12.06.2019
В
Борис Бекер със силни думи спрямо бъдещето на тениса и какво пречи на младите (под 28 години) да надиграят големите трима.

„Заобиколени сме от тийнейджъри, способни да спечелят турнирите от Големия Шлем. И докато във всеки друг спорт това се случва, то в тениса на всички им отнема доста повече време, за да успеят. И това няма нищо общо с форхенд или бекхенд, убеден съм, че ще се случи. Трябва да се."



Относно таланта на младите и тяхното още неуспешно излизане на голямата сцена, Бекер заяви: "Това не е комплимент за нито един от тенисистите под 28 години. И не ми казвайте, че другите са прекалено добри. Тук трябва да поставим под въпрос техните качества и отношенето им." За да защити твърденията си, Бекер отбеляза и една статистика, че няма нито един активен тенисист под 28-годишна възраст, с изключение на Тийм и Раонич, който да е играл във финал на турнир от веригата на Големия Шлем.

Все пак той не загърби величието на най-големите и каза: „Много уважавам Федерер, Налад и Джокович," ала след това отново превключи към темата за младите: "Но младите играчи трябва да се появят. Ние искаме да видим смяната на върха, докато големите още са силни, а не защото впоследствие ще остареят. Искаме да видим как Циципас или Тийм ги побеждават, точно сега, докато са силни."



Все пак в крайна сметка Борис завърши с причината според него защо смяната на караула още не е факт: "Младите играчи не притежават техния манталитет - на големите трима. Не е въпрос на форхенд или физическа подготовка - става дума за начина на мислене, именно той прави разликата между победата и загубата“.

Пълно интервю и източник: https://www.theguardian.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: "Младите играчи не притежават манталитета на големите трима" В

Коментари





Следвайте ни в Facebook