Бекер: Олимпиадата ще даде тези екстра 10% на Джокович, с които да победи Алкарас и Синер

от в 12:26 на 23.07.2024
Калоян Соколов

Борис Бекер е на мнението, че ще видим едно съвсем различно лице на Новак Джокович по време на Олимпиадата в Париж. Досега сърбинът прави един от най-слабите си сезони в своята професионална кариера, като някои бивши играчи и анализатори дори си позволиха да отпишат шансовете на "Джокера" за нов триумф на голямо състезание, обявявайки как вече сме видели смяната на тенис караула.

Бившият наставник на 24-кратния "мейджър" шампион обаче се разграничава напълно от подобни твърдения и смята, че Джокович ще намери нужната екстра мотивация, за да се конкурира за златния медал с Яник Синер и Карлос Алкарас, имайки предвид, че това е единствено значимо отличие, което все още липсва във витрината на най-успешния тенисист за всички времена.

"Новак беше много открит още в началото на годината, обявявайки как Олимпиадата ще бъде най-важното състезание за него. Това не означава, че е подходил несериозно към Ролан Гарос или Уимбълдън, но той все още никога не е печелил олимпийското злато и е нормално да искаш най-много да завоюваш липсващото ти отличие, когато си печелил абсолютно всичко останало.

Имайки предвид това, то очаквам да видя един изключително мотивиран Новак Джокович на Игрите в Париж. Играейки за Сърбия, той ще получи онези допълнителни 10 процента, от които се нуждае за крайната победа, състезавайки се срещу тези страхотни млади играчи като Яник Синер и Карлос Алкарас.

Той обича страната си повече от всичко останало на света и затова Олимпиадата е толкова важна за него. Бях с него в Рио през 2016-та и загубата от Дел Потро беше един от най-тежките моменти в неговата кариера изобщо. Новак не искаше да говори с никого в продължение на дни и със сигурност ще даде всичко от себе си, за да оправдае огромните очаквания, които винаги е имало към него в Сърбия на точно този форум" - заявява тенис легендата пред Tennis 365.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бекер: Олимпиадата ще даде тези екстра 10% на Джокович, с които да победи Алкарас и Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | борис бекер | интервюта | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook