Бекер с остри критики към Осака: Не разбираш какво означава напрежение

от в 02:43 на 29.06.2021
Диана Андреева

Преди началото на Ролан Гарос 2021 Наоми Осака обяви необичайното си решение да не взима участие в пресконференциите в хода на надпревата. Тази новина понесе след себе си редица недоволства и критики, а в крайна сметка световната номер две се отегли от турнира, за да не "създава смут". 

Бойкотът на бившата шампионка от Големия шлем продължава и до днес, а именно това е и причината тя да пропуска сезона на трева и един от най-любимите турнири в Тура на тенис почитателите - Уимбълдън. Редица състезатели застанаха зад позицията на Наоми и подкрепиха нейното твърдение, че медийните изяви не се отразяват добре на психологическото състезание на играчите, но легендарният Борис Бекер далеч не е на това мнение. Той разкритикува остро японката, а ето и точните му думи пред „La Nacion“:

„Напрежение? Не е ли напрежение да нямаш храна? Когато трябва да отглеждаш семейството си и нямаш работа? Това не носи ли повече напрежение? Ако не можеш да се справиш с медиите, не можеш да си професионален тенисист. Турът е невъзможен без пресата и е трудно да изкарваш пари без нея. В крайна сметка това е част от работата на спортиста и трябва да знаеш как да се справяш“


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бекер с остри критики към Осака: Не разбираш какво означава напрежение Диана Андреева
Теми:  
борис бекер | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook