Бекер: Саша Зверев трябва отново да намери себе си

от в 17:37 на 24.01.2021
Мирела Николова

През 2020 г. Александър Зверев достигна до първия си финал на турнир от Големия Шлем, но ако оставим този момент настрана, той надали ще запомни изминалата година с добро. Тя беше изпълнена с безброй предизвикателства в личен план за германеца, който бе обвинен в прояви на домашно насилие от бившата му приятелка Олга Шарипова, а по-късно се оказа, че очаква бебе от друга негова бивша изгора. В началото на този сезон пък бе оповестен краят на съвместната му работа с Давид Ферер, а наскоро в социалните си мрежи Саша обяви, че слага край и на сътрудничеството си с мениджърската агенция на Роджър Федерер Team 8.

Бившият водач в световната ранглиста и носител на 6 Мейджър титли Борис Бекер коментира решението на Зверев относно раздялата с Team 8.

"Изминалата година беше най-добрата за Саша досега в спортно отношение, тъй като направи голяма крачка, достигайки до финала на US Open, но в личен план със сигурност бе най-трудната. Сега ще трябва да намери отново себе си. Все още не е ясно как ще преживее раздялата с агенцията на Федерер. Очевидно неговият брат Миша ще играе голяма роля в живота му оттук нататък. Той познава брат си най-добре, а също така беше спортист от световна класа, така че предполагам, че успешно ще води напред Зверев-младши".

"Наставлявах го през последните няколко години като част от работата си като ръководител на германския тенис, не съм изненадан от развитието му. Той все още е много млад играч и ще се развива тепърва. Убеден съм, че ще има редица шансове за трофеи от Шлема", завърши Бекер, цитиран от Евроспорт.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Саша Зверев трябва отново да намери себе си Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | борис бекер | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook