Бекер след излизането си от затвора: Там бях никой, научих наистина тежък урок

от в 19:09 на 20.12.2022
Мирела Николова

В края на април шесткратният шампион от Шлема Борис Бекер бе признат за виновен по 4 от повдигнатите му 24 обвинения, сред които са укриване на дългове, изтегляне на активи и неразкриване на имущество. Така бившият №1 бе осъден на 2 години и половина лишаване от свобода, половината от които трябваше да прекара в затвора.

Германецът започна излежаването на присъдата си в един от затворите, славещи се с най-лоша репутация по отношение на условията в него, а именно Уандсуърт, от който легендарният играч се оплакваше заради минималните количества храна, липсата на хигиена и дневна светлина в килията, както и непрекъснатите скандали между затворниците. Впоследствие обаче той бе преместен в друг затвор - Хънтъркомб, който се намира в близост до Оксфорд и в който условията са далеч по-добри.

Преди броени дни бившият номер едно бе освободен от затвора и депортиран в Германия, където даде първото си интервю след излизането си. В него трикратният шампион от Уимбълдън разговаря открито за времето си, прекарано зад решетките, и научените уроци през последните осем месеца.

"В затвора си никой. Там си просто едно число. Аз бях A2923EV. Никой не ме наричаше Борис, а бях просто число. Не даваха пет пари кой съм. Мисля, че преоткрих отново в себе си човека, когото бях. Научих наистина тежък урок. Много скъп урок. Много болезнен. Цялото това нещо обаче ме научи на едно много важно и добро нещо. Някои неща се случват с причина.

Седнах на ръба на леглото си още в шест часа сутринта и непрекъснато се надявах, че вратата на килията ще се отвори. Те дойдоха в 7:30, отключиха и попитаха дали съм готов. Отговорих: "Хайде! Вече съм опаковал всичко", добави Бекер за последния си ден зад решетките. Цялото интервю предстои да бъде излъчено във вторник вечерта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бекер след излизането си от затвора: Там бях никой, научих наистина тежък урок Мирела Николова
Теми:  
atp | борис бекер | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook