Бекер все по-близо до затвора; признат бе за виновен по четири обвинения

от в 09:37 на 09.04.2022
Калоян Соколов

Изминаха цели пет години от фалита на Борис Бекер, а в този период германецът натрупа дългове в размера на цели 65 милиона долара към банката "Arbuthnot Latham & Co.A". Бекер обаче не можа да погаси задълженията си в срок, разкривайки как името му е безвъзвратно опетнено и никой вече няма желание да работи с него, което го възпира от възможността да печели сериозни средства. В крайна сметка беше образувано дело срещи бившия номер едно в тениса, на когото бяха повдигнати цели 24 обвинения.

Вчера пък журито в Лондон го призна за виновен по четири от тях и вече има немалка вероятност да видим шесткратния шампион от Шлема в затвора. Установено е, че Бекер е прехвърлил стотици хиляди паунда към чужди сметки, след като е бил в състояние на фалит. Също така 54-годишният мъж не е декларирал свой имот в Германия и доказано е укрил 1.2 милион долара в банкови заеми и акции, използвайки технологична фирма за целта.

Това означава, че има голяма вероятност германецът да бъде вкаран зад решетките, макар че едва ли ще става дума за 7-годишна присъда, както се говореше преди началото на съдебния процес, тъй като някогашният тенисист все пак беше оправдан за по-голямата част от повдигнатите му обвиненията. Така той определено може да разчита на смекчаващи вината обстоятелства и вероятно ще се размине с далеч по-леко наказание. Крайното решение на съда ще стане ясно на 29 април.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бекер все по-близо до затвора; признат бе за виновен по четири обвинения Калоян Соколов
Теми:  
atp | борис бекер | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook