Бекер: Въпрос на време е Зверев и Циципас да изместят Надал от трона в Париж

от в 23:13 на 10.06.2021
Мирела Николова

Рафаел Надал ще остане в историята на тениса като най-добрия тенисист на клей, който светът на спорта някога е виждал. Достатъчно доказателство за пълната доминация на Матадора на червено през последните десетилетия са 13-те трофея на Откритото първенство на Франция, като след няколко дни испанецът има шанс да увеличи техния брой и по този начин да счупи рекорда на Федерер за най-много титли от Шлема. И в тазгодишното издание на Ролан Гарос Рафа е основният фаворит, като той вече достигна до полуфиналите, където го очаква сблъсък с вечния си опонент Новак Джокович.

Запитан за очакванията си преди титаничния двубой, Борис Бекер изрази мнението, че Надал си остава най-големият фаворит в Париж, но също така добави, че новото поколение настъпва с пълна сила и съвсем скоро ще видим разместване в редиците на световния тенис.

На полуфиналите днес Стефанос Циципас ще премери сили с Александър Зверев, докато Надал и Джокович ще се изправят един срещу друг за 58-и път.

„Не съм ясновидец, но най-вероятният изход на турнира е Рафа да бъде шампион - това е нещо, което си остава непроменено. В даден момент обаче младите играчи трябва да настъпи смяна на поколенията“, започна германецът. „Доминацията на Надал в Париж не може да продължава вечно. Смятам, че Джокович може да спечели надпреварата, а Циципас и Зверев също имат добри шансове за триумф на Ролан Гарос. Просто е въпрос на време да се случи", завърши бившият водач в ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Въпрос на време е Зверев и Циципас да изместят Надал от трона в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | борис бекер | интервю | любопитно | рафаел надал | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook