Бекер: Зверев е научил своите уроци и има много добър шанс да победи Алкарас и да спечели РГ

от в 08:04 на 09.06.2024
Калоян Соколов

Борис Бекер вярва в шансовете на своя сънародник Александър Зверев да се превърне в първия представител на Германия с титла от Ролан Гарос. За последно Бекер и Михаел Щих завоюваха по един "мейджър" трофей през 19991-ва година, но очевидно бившият номер едно вярва, че актуалният олимпийски шампион има всички качества да прекъсне тази негативна 33-годишна тенденция и да докаже, че неслучайно има положителен баланс от 5:4 в мачовете си срещу другия финалист в Париж - Карлос Алкарас.

Днес е исторически ден за тениса в Германия, защото никога наш тенисист не е печелил Ролан Гарос. Саша имаше много тежък жребий. Още първия кръг срещу Надал, беше като финален мач за него. Сега вече е в същинския финал и мисля, че има много добър шанс да победи Алкарас и да стане шампион в турнира. Говорих с него и мисля, че е научил урока си, след като вече има един загубен финал в Големия шлем срещу Доминик Тийм, който трябваше да спечели.

Сега Саша е много по-зрял човек и играч. Със сигурност ще трябва да вдигне още нивото си, правейки съпоставка с първия кръг срещу Надал, защото Алкарас е най-голямото предизвикателство на червени кортове в момента, Мисля, че Зверев е много силен ментално в този момент. Той можеше спокойно да отпадне още срещу Грийкспор в третия кръг, но обикновено трябва да "умреш" един или два пъти в хода на турнира, за да се превърнеш в "мейджър" шампион.

Източник: Tennis Up To Date

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бекер: Зверев е научил своите уроци и има много добър шанс да победи Алкарас и да спечели РГ Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | борис бекер | интервюта | карлос алкарас | ролан гарос

Коментари

Следвайте ни в Facebook