Бекер: Зверев може да е номер едно в ранглистата още през следващата година

от в 13:52 на 25.11.2021
Владислав Риждов

Александър Зверев сложи край на кампанията си по подобаващ начин, вдигайки титлата от Финалите на АТР след победа във винала над Даниил Медведев в последователни сетове. Въпреки че не успя да спечели нито един трофей от шлема, германецът ще завърши годината в топ 3 на ранглистата. В скорошно интервю за Евроспорт, бившият номер 1 Борис Бекер смята, че след неотдавнашните си успехи Зверев вече трябва да гледа към първото място в ранглистата. Германската легенда обаче заяви, че това би било възможно само ако Саша спечели една или две "мейджър" титли през следващата година:

"Следващата голяма цел за Зверев трябва да бъде първата позиция в ранглистата. В моите очи той може да го направи още следващата година, но това ще е възможно, ако спечели един или два турнира от Големия шлем. През 2021 Джокович завоюва три трофея от шлема и е на първо място, Медведев спечели US Open и е втори, а Саша е след тях. Със сигурност титлата от Мастърса на АТР е абсолютен акцент в кариерата на човек - той го е спечелил два пъти. Победата на Олимпиадата също е уникална, но следващият голям триумф трябва да бъде победа в турнир от шлема, тогава се доближава до мечтата си. Бих искал Зверев да стане най-успешният германски тенисист за всички времена", завърши шесткратният победител от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекер: Зверев може да е номер едно в ранглистата още през следващата година Владислав Риждов
Теми:  
nitto atp finals | nitto atp finals turin | александър зверев | борис бекер | голям шлем | даниил медведев | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook