Бекхенд гръмотевица: Григор остави на място Кецманович с неспасяем удар по правата (видео)

от в 07:39 на 11.04.2024
Калоян Соколов

Съперниците на Григор често през годините са се обръщали към простичката, но ефективна стратегия да прилагат постоянен натиск към неговия бекхенд. Това в момента обаче е абсолютен нож с две остриета, защото обратният удар на Димитров изглежда по-стабилен от всякога и вчера Миомир Кецманович разбра от първо лице, че не трябва да си играе с огъня.

Сърбинът пръв поведе с пробив в срещата, като действаше с огромна доза агресия и правеше купища уинъри. Постепенно обаче световният номер 9 започна да свиква с високото темпо от другата страна на мрежата и достигаше до всяко едно негово агресивно продължение, а постепенно се видя, че Кецманович няма резервен план и започна да играе единствено на съперниковия бекхенд.

Това еднообразие беше наказано от нашия сънародник в шестия гейм, когато той спечели дълго разиграване с мълниеносен бекхенд по правата, с което си гарантира точка за връщане на пробива и оттам насетне напълно контролираше развитието на мача, докато той не беше прекъснат при резултата 6:4 2:1 в полза на финалиста от Маями.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекхенд гръмотевица: Григор остави на място Кецманович с неспасяем удар по правата (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | hotshot | бгтенис | григор димитров | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook