Бекхенд гръмотевица: Григор вдигна публиката на крака в Ню Йорк с изумителен удар (видео)

от в 15:35 на 03.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ни донесе истинско удоволствие с изявите си на корта през ранните часове на днешния ден, като несъмнено играеше достоен тенис за място поне в топ 10 на световната ранглиста. Първата ни ракета имаше всички шансове да се бори за победа над бившия финалист Александър Зверев и класиране в 1/8-финалите на US Open, но силите го напуснаха след края на първия сет и в крайна сметка трябваше единствено да се утешим с това, че задоволихме естетическите си тенис нужди.

Особено впечатляващо беше представянето на българина в първите два сета, когато почти не допускаше непредизвикани грешки и се бранеше изключително уверено със своя слайс, който често дори се превръщаше в страхотно оръжие, с което Григор преминаваше в контраатака.

Именно сеченият бекхенд на Димитров пък излезе на преден план, за да видим едно от най-зрелищните отигравания в състезанието, след като Зверев беше вкарал много мощен обратен удар по диагонала и излезе към мрежата, за да завърши точката, но беше засрещнат от гръмотевичен минаващ удар, който нашият сънародник изпълни от бекхенд слайс в движение, разтягайки се максимално.

Самата топка придоби страхотна скорост, като се има предвид, че все пак не ставаше въпрос за топспин бекхенд, а реакцията на публиката, коментаторите и самия Григор, можеше красноречиво да ни покаже за изпълнение от каква величина говорим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бекхенд гръмотевица: Григор вдигна публиката на крака в Ню Йорк с изумителен удар (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | бгтенис | видео | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook