"Бекхендът с една ръка е мъртъв": Григор, Циципас и Тийм се адаптират към "новото нормално" (видео)

от в 09:44 на 10.08.2024
Калоян Соколов

Бекхендът с една ръка несъмнено е един от най-зрелищните удари в тениса, но почти всички треньори вече учат младите играчи да практикуват бекхенд с две ръце. Това е така, защото с две ръце тенисистът има по-голям контрол върху удара, справя се по-добре с високоповдигнатите топки и така се спасява от опасността тази му страна да бъде експлоатирана, както например един Рафаел Надал години наред правеше с Роджър Федерер, използвайки тежкия си топспин форхенд.

Това беше и причината наскоро да се стигне до липсата на играч с еднорък бекхенд в топ 10 на световния ранглиста, като това се случи за пръв път, откакто тя е създадена. Все пак Григор Димитров защити честта на красотата в тениса и зае място сред най-добрите 10, но изглежда и той ще трябва да се преориентира, съдейки по новините, които ни съобщава в последното видео на ATP Tour.

"Здравейте, хора! Както може би сте чули, бекхендът с една ръка е мъртъв! Вижте, тъжен съм, колкото всички останали. Обичах това нещо. Имам предвид, стига! Това е поезия в движения. Когато обаче нещо е мъртво, то е мъртво. Исках обаче да ви информирам, че аз и няколко други момчета работим много здраво по някои промени" - започва обръщението на първата ни ракета.

В този момент следват хумористични кадри, на които Григор и Циципас се опитват да се приспособят към "новото нормално" и тренират своя двурък бекхенд, а резултатът е повече от плачевен. Впоследствие Григор обяснява, че процесът е труден, но играчите с еднорък бекхенд вече се опитват да използват двете си ръце във всяка една активност, след което виждаме кадри как гъркът си мие зъбите с две ръце, докато Денис Шаповалов прави същото при отключването на хотелската си стая.

"Струва ви се странно? Да, бихте могли да го кажете! Дали нещата се случват лесно? Не, но прогресът никога не идва лесно. В живота трябва да се адаптираш или умираш. Промени се, за да оцелееш "- продължава в същия хумористичен стил Димитров.

Наред са поредните опити на тенисистите с еднорък бекхенд да направят въпросната адаптация и виждаме как Вавринка играе дартс, Музети раздава автографи, а Юбенкс яде плодове, докато изпозлват и двете си ръце за целта.

"Артистът не може да създаде изкуство, използвайки две ши*ани ръце" - споделя Тийм в новата си роля на художник, а Stan The Man споделя как това просто не е естествено.

"Мога да кажа, че работим здраво и се подобряваме. Вярваме в процеса, тъй като две ръце са повече от една" - обяснява българинът в същинския стил на опитен политик, когато в същия момент получава обаждане от Роджър Федерер, който явно е решен да спре цялото това безумие и самият Григор признава, че всичко това е нямало как да проработи от самото начало.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Бекхендът с една ръка е мъртъв": Григор, Циципас и Тийм се адаптират към "новото нормално" (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | Tennis TV | видео | григор димитров | забавно | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook