Белег за постоянство: Григор сред лидерите по брой поредни участия в историята на Големия шлем

от в 13:44 на 29.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров дебютира в Големия шлем през 2009-та година, получавайки "уайлд кард" за основната схема на Уимбълдън, след като преди това е спечелил юношеското издание на турнира и дори повежда със сет на Игор Куницин, когато получава контузия и е принуден да се откаже. Следващото участие на Григор в "мейджър" състезание идва през 2011-та година на Аустрелиън Оупън, когато първата ни ракета преминава успешно квалификациите в Мелбърн и дори записва дебютна победа в същинския турнир. 

Оттогава насам Димитров се е радвал на страхотно постоянство в изявите си и е съумявал да се опази от тежки травми, което му е позволило да не пропуска нито една "мейджър" надпревара през последните 13 години. Тазгодишният Ролан Гарос е 52-ри последователен турнир от Шлема за българина, с което той изпреварва Томаш Бердих и заема седмото място във вечната ранглиста по този показател, като пред него са Стефан Едберг (54), Уейн Ферейра (56), Роджър Федерер (65), Андреас Сепи (66), Фернандо Вердаско (67) и Фелисиано Лопес (79).

Това показва, че именно Григор е тениситът с най-много поредни участия на надпревари от Големия шлем измежду активните тенисисти, а ние само можем да му пожелаем да остане здрав, защото нивото му на тенис е достатъчно добро, за да бъде тепърва част от много големи състезания в идните сезони.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Белег за постоянство: Григор сред лидерите по брой поредни участия в историята на Големия шлем Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | рекорди | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook