Белград: Крайнович оцеля срещу Травалия; Чекинато срази Троицки

от в 02:59 на 20.04.2021
Калоян Соколов

Филип Крайнович бе на път да изпусне една наглед напълно сигурна победа, след като водеше със сет и 5:2 гейма, а впоследствие за малко не се оказа догонващ с двоен пробив в решителния сет. Все пак сърбинът намери сили да зарадва местните си привърженици в Белград и триумфира с крайното 7:5 5:7 6:3, като по този начин намери място във втория кръг на надпреварата.

Първият сет премина под контрола на петия поставен, който постоянно притискаше опонента си от ретур и често достигаше до шансове да отмъкне подаването на Травалия, само че точно тогава световният номер 63 показваше най-доброто от своята игра и неутрализираше надвисналата над него опасност.

Логичното все пак се случи и Крайнович реализира брейк в последния възможен момент, за да спечели откриващия сет, а освен това пренесе чудесните си изяви във втората част, където набързо дръпна с 5:2 и спечелването на мача изглеждаше само въпрос на време.

Изведнъж италианецът стана далеч по-агресивен, като бекхендът му по правата се превърна в смъртоносно оръжие и завършващите удари постоянно се множаха от неговата ракета. Травалия атакуваше неубедителните втори подавания на Крайнович и просто не можеше да сбърка в следващите минути, съумявайки да спечели цели пет поредни гейма и да достигне до решителен сет.

Там подемът на непоставения играч се доразви с пълни сили, докато местният тенисист изглеждаше тотално разклатен от допуснатия обрат и инкасира ранен пробив. Италианецът не спря дотук, а продължи да поема инициативна при първа възможност, което му позволи да застраши отново сервиса на балканеца, но този път Крайнович показа характер и се измъкна от комплицираната ситуация.

Това вдъхна сериозна доза увереност на фаворита в срещата, който най-после се съвзе и започна да показва обичайната си игра, за да си върне началното преимущество и сърбинът можеше да ликува с победата, след като той на свой ред реализира серия от пет поредни гейма.

Следващото препятствие пред световния номер 33 пък ще бъде Марко Чекинато. Бившият полуфиналист на Ролан Гарос срази ветерана Виктор Троицки с убедителното 6:1 6:4 и заслужено намери място в следващия етап на турнира. Чекинато нито веднъж не загуби сервиса си в хода на двубоя, а Троцики изглеждаше твърде мек на моменти и нямаше отговор за разнообразната игра на италианеца, който безпроблемно се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Белград: Крайнович оцеля срещу Травалия; Чекинато срази Троицки Калоян Соколов
Теми:  
atp | белград | марко чекинато | Обзори | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook