Белград: Местен любимец разгроми Гаске на старта; Руне елиминира петия в схемата

от в 20:28 на 18.04.2022
Владислав Риждов

Холгер Руне имаше тежка минала седмица, в която спечели титлата на Чаланджър турнира в Санремо, а в същия ден, в който триумфира с купата, младият датчанин трябваше да изиграе и първата си среща от квалификациите в Монте Карло. Впоследствие тийнейджърът дори достигна до втория кръг, където бе надигран трудно от Каспър Рууд. Световният номер 72 обаче не показва никакви признаци на умора и днес започна участието на АТР 250 турнира Белград с разгромен успех над петия поставен Кристиан Гарин - 6:3 6:1.

Чилиецът имаше обещаващо начало, след като се сдоби с пробив аванс още в началото на мача. Руне обаче веднага възстанови равенството, а оттук насетне 72-ят в света изцяло обърна развоя на сета в своя полза. Безапелационна серия от пет последователни гейма даде солидна преднина на непоставения състезател, а до края той нямаше проблеми да сложи точка на интригата.

Руне прехвърли добрите си изяви и след почивката, когато пречупи рано своя съперник, и поведе с 2:0. Гарин все пак се опита да се задържи в двубоя и се спаси от по-сериозно изоставане, но атакуващата игра от страна на неговия съперник го остави изцяло без аргументи. Така Руне бързо увеличи лидерството си до 4:1, а в остатъка не загуби нито гейм повече. Сега 18-годишният скандинавец очаква един измежду Таро Даниел и местният представител Душан Лайович, които ще премерят сили в утрешния ден.

Към осминафиналите продължава и една от младите надежди на домакините - Миомир Кецманович. Сърбинът изнесе един от най-добрите си мачове през сезона срещу Ришар Гаске, надделявайки над опитния французин с 6:0 6:3.

Кецманович направи отличен старт на срещата, измъквайки още дебютното съперниково подаване. Гаске бързо получи два шанса, с които да изравни резултата, но местният любимец удържа на натиска на своя колега, и удвои преднината си. Кецманович продължи да създава проблеми на френския ветеран с безгрешната си игра, а това неминуемо се отрази и на резултата. Скоро четвъртфиналистът от АО вече имаше аванс от 3:0, а до края не даде нито гейм на отсрещната страна на корта, повеждайки в общия резултат.

В началните минути на втория сет и двамата имаха възможности да се откъснат в резултата, но първите два гейма бяха спечелени от сервиращите. Колебанията при Гаске обаче бързо се появиха отново, и той предаде последвалия си гейм - 1:3. Седмият в схемата затвърди лидерството си, а в края нанесе и последния удар по своя съперник, гарантирайки си място в следващия кръг, където очаква Джон Милман или Доминик Тийм.



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Белград: Местен любимец разгроми Гаске на старта; Руне елиминира петия в схемата Владислав Риждов
Теми:  
атп | кристиан гарин | миомир кецманович | Обзори | ришар гаске | тенис турнир в белград | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook