Белград посрещна своя герой: Джокович помете първата ракета на Гърция пред родна публика!

от в 18:36 на 14.09.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се завърна у дома, за да играе своя първи официален мач в Сърбия от 2 години насам. Олимпийският шампион изпрати разочароващ US Open, след като отпадна още в третия кръг от Алексей Попирин, но днес тези негативни емоции бяха напълно забравени и "Джокера" можеше да усети любовта на 8-те хиляди привърженици, които бяха изпълнили зала "Александър Николич" в Белград до краен предел.

Бившият номер едно се нагърби със задачата да помогне на своята страна в опит да достигне до плейофите за завръщане в Световната Група в Купа "Дейвис", като за целта "плавите" трябваше да преодолеят съпротивата на Гърция в здраво балканско дерби. Сърбите обаче бяха сериозно улеснени в задачата си, тъй като Стефанос Циципас се отказа от участие в сблъсъка и така южните ни съседи останаха без представител от топ 700 в своя тим.

Първата точка за деня беше донесена от Миомир Кецманович, който разгроми Аристотелис Танос (избран за втора ракета и световен номер 713) с 6:3 6:3, а впоследстве 24-кратният "мейджър" носител се нуждаеше от едва 38 минути игрово време, за да разгроми първата гръцка ракета в сблъсъка, а именно Йоанис Ксилас (избран за първа ракета и световен номер 770) - 6:0 6:1. Джокович стартира срещата с 11 поредни гейма в своя полза и сякаш нарочно натисна спирачката, за да не "върже два геврека" на своя опонент, който не достигна до нито един брейкбол в хода на срещата.

Разликата в класите между двамата тенисисти беше прекалено отчетлива, за да се правят, каквито и да е анализи за изминалата среща, която се превърна в по-скоро един своеобразен бенефис за Ноле пред родна публика за националния отбор.

Самата победа означава, че сърбите вече имат преднина от 2:0 в преките срещи с Гърция и още утре могат да си подсигурят крайния успех с победа в мача на двойки, така че е много вероятно "Джокера" да не трябва да излиза за втори път на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Белград посрещна своя герой: Джокович помете първата ракета на Гърция пред родна публика! Калоян Соколов
Теми:  
atp | гържия | купа дейвис | новак джокович | Обзори | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook