Белинда Бенчич е новата шампионка в Москва

от в 19:56 на 20.10.2019
В


След като вчера съумя да запълни последното празно място в WTA финалите, днес Белинда Бенчич постигна друг успех, след като триумфира с втора титла през тази година. В трисетова драма Бенчич надделя над Анастасия Павлюченкова, реализирайки абсолютен обрат след 3:6 6:1 6:1. От своя страна представителката на домакините се бореше за първи трофей от 2018 насам, ала дори подкрепата на местната публика не беше достатъчна на Павлюченкова и тя отстъпи.

През първата част Белинда не успя да намери правилния си ритъм. Поради ранен пробив, Анастасия поведе с 3:1, а впоследствие показа невероятна игра и спечели частта. От своя страна швейцарката срещаше огромни трудности от сервис, а имено това на което без никакви затруднения, Павлюченкова добави сета на сметката си.След почивката между частите Бенчич излезна на корта като "нов човек". Тя показа невероятна игра, атакувайки своята съпреничка с много мощнш удари от основна линия и така след като Белинда отстъпи на опонентката си едва един гейм, с което вкара мача в решаваща част.

През последния сет Бенчич имаше по-голямо психологическо предимство, което заедно с нестабилната игра на Павлюченкова спомогна на световната номер 10 да се добере до трофея и след като швейцарката се придвижваше по корта невероятно, с Бенчич сложи край на този почти двучасов двубой.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Белинда Бенчич е новата шампионка в Москва В

Коментари

Следвайте ни в Facebook