Белинда Бенчич надделя над Елина Свитолина. Квитова победи след обрат

от в 00:29 на 23.02.2019
В
Приказката на Белинда Бенчич продължава. След като вчера тя отстрани Симона Халеп, днес се справи и със страхотно играещата досега украинка Елина Свитолина.

Страхотна игра на швейцарката в първия сет на мача и даде солиден аванс. Тя, освен че проби на два пъти подаването на Елина, даде едва четири точки на съперничката си в своите подавания, а така за 26 минути затвори и частта.



През втория сет силите на корта се изравниха значително, а след като двете започнаха сета с по един брейк, до 3:2 нови такива нямаше. След това обаче единствената, която си взе сервиса, беше Елина, и то при 5:4, въпреки че беше на точка отново да бъде пробита за 5:5. В крайна сметка след общо 5 брейка в частта, Свитолина изравни сетовете.

В решаващата част тенденцията с пробивите не се запази, а такива напълно липсваха до 3:3. Първата, реализирала брейк, беше Свитолина, а затвърждавайки го, тя беше и на един гейм от победата. Това явно повлия на играта на украинката, защото тя загуби 8 точки подред и допусна съперничката си да се завърне в мача, а серията на Бенчич продължи до 6:5.



Все пак тайбрек имаше, но до него се стигна, след като Елина спаси цели три мачбола, като тя се и завърна от 15:40. В дългия гейм нещата бяха доста по-прости. Първо Бенчич спечели минибрейк за 2:0, а Свитолина върна пасива си за 2:2, но веднага след това тя отново допусна минибрейк, който се и оказа решаващ за сета, като така швейцарката се класира и за финала в Дубай.

https://twitter.com/WTA/status/1099000855062208513?s=19

Другият полуфинал на турнира също се игра в три сета, а там Квитова надделя над сензацията Су-Уей Хсие, която вчера отстрани сънародничката и Плишкова, след обрат и 4:6 6:2 6:4.

След два последователни пробива при 3:3 и 5:3 Хсие взе и единствения си сет в мача, а именно първия. Втората част започна по мечтан начин за чехкинята Петра, която на бърза ръка поведе с 5:1 и, въпреки че тогава изпусна три сетбола и трябваше да сервира при 5:2, както и преди да влезне в третия сет спаси и брейкбол, тя се справи и в крайна сметка решаваща част се игра. Тя започна с три поредни пробива, като два от тях отидоха в сметката на Квитова, за която втория се оказа и решителен. Това бяха и последните брейкове за мача, като по този начин чехкинята надделя с 6:4 в сета и се класира на финала.

Вижте и най-интересното от сблъсъка:



Бенчич и Квитова за последен път играха на тазгодишния Australian Open, а там победителка беше чехкинята. Именно тя води и с 3:0 в преките сблъсъци между двете, а швейцарката дори няма взет сет. Утрешният мач обаче се очертава да бъде доста по-интересен, след като видяхме в каква прекрасна форма е Белинда, а той ще се изиграе от 17:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко в ефира на F+.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Белинда Бенчич надделя над Елина Свитолина. Квитова победи след обрат В

Коментари





Следвайте ни в Facebook