Белнида Бенчич е осмата участинчка на финалите в Шънджън

от в 18:18 на 19.10.2019
В


Световната номер 10 - Белинда Бенчич успя да се класира за финала на надпреварата в Москва. След като се наложи над Кристина Младенович с 6:3 6:4, утре швейцарката ще се бори за първа титла от юни месец насам. В днешния си двубой, Белинда демонстрира много борбен дух, докато отсреща независимо, че успя да изравни след като изоставаше с пробив и в двете части, силите на французойката не достиггнаха, поради което за малко повече от час игра, тя отстъпи.

Благодарение на днешната си победа, Бенчич успя да запълни последното свободно място в WTA Финалите на първите 8. В дебютното си участие в тази надпревара, швейцарката ще се състезава заедно с световната номер едно Ашли Барти, миналогодишната шампионка Елина Свитолина, както и още шест тенисистки от топ 10. Турнира ще се проведе в Шънджън, а началото му ще е на 27 октомври в неделя.



След победата си над Младенович пък, швейцарката сподели:

"Много съм доволна, че успя да се класирам за финалите! Бях си го поставила като задача за този сезон, ала не бях алсолютно обедена, че ще се справя. Преди да излезна на корта днес, аз бях изключително нервна, но въпреки това успях да победя. Освен за титлата в Шънджън, още утре аз ще се боря и за трофея тук, в Москва. Всичко това е наистина невероятно!"

Така в утрешния си мач световната номер 10 ще се бори за трофея срещу местната тенисистка Анастасия Павлюченкова. След трисетов сблъсак завършил 6:4 6:7(6) 6:1, рускинята се наложи над своята сънародничка Каролина Мучова. Макар че пропиля мачбол във втората част, Анастасия не позволи това да се отрази на играта и, затваряйки без проблемно решаващия трети сет.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Белнида Бенчич е осмата участинчка на финалите в Шънджън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook