Бенчич премина през Корне и е на финал в Берлин, там я чака Самсонова

от в 18:50 на 19.06.2021
Петър Томов

Белинда Бенчич е на финал в Берлин след двусетов успех над втората ракета на Франция Ализе Корне. На поставената под №5 в схемата швейцарка й бяха нужни час и 48 минути, за да надиграе с 7:5 6:4 опонентката си и да достигне до втория си финал от началото на сезона и 12-ти общо в кариерата.

Срещата започна равностойно и след бърза размяна на пробиви в средата на частта, паритетът беше възстановен. Така се стигна до 11-ия гейм, в който Бенчич нанесе съкрушителния си удар, спечелвайки подаването на опонентката си при първата си възможност. В последвалия маратонски гейм, Корне имаше 4 възможности за рибрейк, но не можа да се събере при нито една от тях и пропусна шанса да изпрати откриващата част в тайбрек. Вместо това тя се озова на сметката на швейцарката, която също потрепери, но при четвъртия си сетбол успя да затвори сета след точно час игра. 

Първата ракета на Швейцария удължи серията от последователни геймове на 5 след пробив на нула в откриващия гейм на втората част. Корне успя да възстанови паритета, спечелвайки сервиса на опонентката си за 4:4, но светкавичен рибрейк от страна на 24-годишната швейцарка й позволи да сервира за затварянето на двубоя. Бенчич беше безгрешна и след гейм на нула си осигури място във финала на тревната надпревара.

В другия полуфинал в германската столица днес, преминалата през квалификациите Людмила Самсонова записа престижна победа в два сета над бившата №1 в света Виктория Азаренка, налагайки се с 6:4 6:2 над по-именитата си съперничка. 22-годишната рускиня изигра почти безгрешен двубой и благодарение на висока ефективност при брейкбол и на силния си начален удар, който й донесе 11 точки директно от сервис, тя достигна до първия финал в кариерата си и ще има възможност да приключи най-успешната седмица в нея с титла. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бенчич премина през Корне и е на финал в Берлин, там я чака Самсонова Петър Томов
Теми:  
ализе корне | белинда бенчич | берлин | виктория азаренка | людмила самсонова

Коментари





Следвайте ни в Facebook