Бенчич спря Павлюченкова и намери място в 1/2-финалната фаза в Токио

от в 10:10 на 28.07.2021
Диана Андреева

Белинда Бенчич донесе нова победа на страната си и вече е на едва една крачка разстояние от медала в Токио. Швейцарската състезателка се справи с финалистката на Ролан Гарос 2021 Анастасия Павлюченкова в един оспорван трисетов двубой, като крайният резултат от мача е 6:0 3:6 6:3.

Първият сет бе катастрофа за Павлюченкова. Тя навлезе в срещата сякаш прекалено уверена, а това я доведе до сериозни проблеми. Анастасия подцени възможностите на своята опонентка и след като спечели едва седем точки за цялата част, изостана в общия резултат.

Впоследствие силите на корта се изравниха, а това направи срещата наистина интересна за наблюдаване. Двете състезателки се надиграваха от основна линия и често навлизаха в продължителни размени, които обаче по-често бяха печелени от Павлюченкова и тя съумя да възвърне паритетата в отделните части.

Бенчич не позволи да бъде в ролята на изоставаща нито за миг в решаващия сет. Швейцарецката реализира пробив още в първия гейм, а преднината й се запази до самия край. Белнида нито за миг не се поколеба в представянето си и успя да напомни за убедителната си игра през откриващите минути, именно която я изведе и до спечелването на мача със световната номер 18.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бенчич спря Павлюченкова и намери място в 1/2-финалната фаза в Токио Диана Андреева
Теми:  
анастасия павлюченкова | белинда бенчич | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook