Бенчич започва защитата на титлата в Дубай срещу Павлюченкова, Клайстерс се завръща с мач срещу Бертенс (жребий)

от в 12:31 на 15.02.2020
Петър Колев

Белинда Бенчич ще започне защитата на титлата си на силния турнир от категория WTA Premier в Дубай срещу Анастасия Павлюченкова. Задачата на младата швейцарка е още по-трудна, тъй като през миналата година турнирът беше от категория WTA Premier 5 и тя има да защитава общо 900 точки в надпреварата. Във втори кръг е възможен мач срещу Анет Контавейт, която изхвърли Бенчич от Australian Open след разгромна победа. Евентуален съперник на поставената под №4 на 1/4-финалите е №8 в схемата Петра Мартич.



Каролина Плишкова е водачка на долната половина на схемата. Нейна евентуална съперничка на 1/4-финалите ще бъде шампионката от Australian Open - София Кенин, а тенисистките, които те могат да срещнат в първите два кръга са само квалификантки.



Дългоочакваното завръщане на бившата №1 Ким Клайстерс също ще се случи през идващата седмица. Белгийката не изтегли лесен жребий, като нейна съперничка в първия кръг на надпреварата е поставената под №6 Кики Бертенс, а евентуалната противничка във втори кръг е младата Даяна Ястремска.



В същата четвъртина на схемата се намира №3 Елина Свитолина, която също изтегли изключително труден жребий и ще се наложи да се изправи срещу финалистката от Australian Open - Гарбинье Мугуруса, още в 1 кръг. Завръщащата се от контузия и финалистка на Ролан Гарос през 2019 г. Маркета Вондроусова или Анастасия Севестова очакват победителя от този мач във 2 кръг.



Водачката в схемата на турнира в Дубай, Симона Халеп ще открие участието си в надпреварата срещу Алисън Риск или участващата с "дива карта" Онс Жабер. Другата поставена в четвъртината на румънката е №7 в схемата Арина Сабаленка, която ще започне с мач срещу Мария Сакари.



Вижте как букмекърите оценяват шансовете на състезателките в Дубай и кой е фаворит за титлата!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бенчич започва защитата на титлата в Дубай срещу Павлюченкова, Клайстерс се завръща с мач срещу Бертенс (жребий) Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook