Беноа Пер след отпадането си от АО: Този турнир е скапан

от в 21:08 на 08.02.2021
Владислав Риждов

Френският тенисист Беное Пер допусна поражение в първия кръг на Аустрелиън Оупън от Егор Герасимов. След разочароващата си загуба французинът не пропусна да изрази недоволството си към строгите мерки срещу коронавируса. Световният №29 обвини организаторите, че се отнсят с играчите като с идиоти и дори нарече турнира "скапан".

Беноа, който беше поставен под карантина в Мелбърн преди началото на Откритото първенство на Австралия, изрази разочарованието си от разликата в третирането на топ тенисистите, които изкараха карантината в Аделаида. Ето какво сподели Пер след днешната си пресконференция: "Имаше  положителни проби и на полета до Аделаида, но там имахме време да вземем кръвни проби и т.н. Казаха ни да се карантинираме. Или правим едни и същи неща и спазваме едни и същи правила. Не разбирам защо не е справедливо за всички. За мен това е скандално".

Въпреки загубата , Пер остана доволен от представянето си и заяви, че е щял да спечели мача ако е имал възможността да направи още две нормални тренировки преди началото на турнира: "Този турнир според мен е скапан. Днес играта и отношението ми бяха на ниво, но като цяло съм разочарован. Подписах протокол, според който ще мога да тренирам в продължение на 14 дни", довави французинът.

Беноа Пер продължава с лошата си серия, като няма победа от Ролан Гарос, а загубата срещу Герасимов бе шеста поредна.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Беноа Пер след отпадането си от АО: Този турнир е скапан Владислав Риждов
Теми:  
беноа пер

Коментари





Следвайте ни в Facebook