Беноа Пер: Това не е тенис! Всички вече сме уморени от цялото това нещо

от в 08:42 на 24.09.2020
Калоян Пламенов

Беноа Пер каза каква е жестоката реалност в света на тениса под влиянието на COVID-19. Макар и критикуван заради своето поведение и ексцентричност на моменти той все пак каза някои неща, които дълго ще кънтят в ръководните фактори както на отделните турнири, така и на двете тенис асоциации.

"Всички са уморени да се притесняват през цялото време. Спортистите в момента имат смесени емоции. Празните трибуни на US Open, постоянните тестове за коронавирус, положителните и фалшивите резултати - всичко това не е добре за тениса", коментира френският състезател.

"Играем тенис, за да споделяме емоциите си, но това не е възможно пред празни трибуни. Оказва се, че просто удряме топката като някои роботи. Според мен това не е тенис. Сега играем за парите, но много от добрите тенисисти са уморени от всичко това и не са сигурни, че ще продължат сезона след "Ролан Гарос".

"Този вид тенис не е по нашия вкус Финалът на US Open беше невероятно тъжен за гледане. Нямам оплаквания от двамата финалисти, но нямаше никаква атмосфера по трибуните. При тайбрека на петия сет на трибуните настъпи гробна тишина, това просто не е тенис", завърши Пер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беноа Пер: Това не е тенис! Всички вече сме уморени от цялото това нещо Калоян Пламенов
Теми:  
беноа пер

Коментари





Следвайте ни в Facebook