Бердих надви Шварцман и е на осминфинал в Мелбърн

от в 05:00 на 18.01.2019
В
Томаш Бердих се наложи над Диего Шварцман след 5:7 6:3 7:5 6:4 и така продължава напред към четвъртия кръ на турнира.

И двамата започнаха мача на високо ниво, като тенисистите или преидизвиквха грешките си един на друг, или Резултат с изображение за diego schwartzman australian open 2019реализираха уинъри. При 3:3 чехът поведе с 30:0 в подаването си, но тогава дойдоха първите проблеми за сервиращ в срещата, като Бердих скоро трябваше да спасява няколко точки за пробив. В тези моменти ниският аржентинец бе в подем и имаше видимо превъзходство в разиграванията, но пропусна общо четири брейкбола, а след това и гейма. Тогава бе ред на Диего да спасява сервиса си, след като изостана с 0:30, но не допусна да се стигне до възможност за пробив и изравни за 4:4 гейма. Скоро аржентинецът сервираше за оставане в първия сет, като на важна точка при 30:30 реализира феноменален форхенд уинър по правата, минал покрай мрежата, който кацна точно в ъгъла на полето, като че ли ударът бе насочен с лазер, а чехът нямаше отговор за него. Скоро геймовете отново бяха изравнени преди Бердих да се озове пред точка за пробив. Тогава форхенд на Шварцман кацна на линията, а високият чех не съумя да го отрази, като по този начин бе реализиран първият пробив в мача. След късметлийска намеса на мрежата 18-тият поставен достигна до два поредни сетбола, като осъществи още първия след форхенд уинър за 7:5.

Втората част също започна трудно за чеха и той се оказа изправен пред брейбол още в първото си подаване след като допусна няколко леки грешки от форхенда си, но началният удар на Томаш му помогна да се спаси. В следващия гейм шанса се откри пред Бердих, който завърши с печелившо воле за 30:40, но дребничкият аржентинец изненадващо пласира няколко отлични сервиса и съумя да изравни. Подемът в играта на чеха обаче бе виден и той отново излезе напред за 2:1, като ударите му ставаха все по-тежки и плътни. Диего обаче не позволяваше на Бердих да се откъсне и отново възстанови паритета, отчитайки се с поредните си два форхенд уинъра, а за капак затвори гейма с ас. Томаш за пореден път се откъсна с гейм напред за 3:2 в гейм в който той записа няколко успешни излизания към мрежата, а геймбола бе спечелен след бекхенд уинър по правата.Последваха два лесно взети сервис гейма от сервиращите, за да се стигне до 4:3, когато чехът повиши неимоверно качеството на ретурите си, което му помогна да реализира първия си брейк в мача.Имайки протекцията на пробива преднина, Бердих заигра още по-освободено и след едно фамозно ниско стоп-воле си гарантира спечелването на сета -1:1.

Диего откри третата част с уверен сервис гейм в който съперникът му го улесни неимоверно с три непредизвикани грешки, а в следващите минути двамата играчи печелеха лесно своите подавания до 3:2. Тогава аржентинецът от резултат 40:15 за съперника му, се пребори да достигне до брейкшанс, ала Бердих се мобилизира и с добре подготвено излизане на мрежата и още два тежки форхенда си гарантира изравняването.Шварцман продължи да е по-стабилния в тези минути и минаваше лесно през своите сервис геймове, докато в същото време притискаше максимално чеха, но все пак никой от двамата не съумяваше да се откъсне решително, а геймовете вече бяха 5:4 в полза на дребничкия тенисист.Томаш стартира пореден тежък свой гейм с неточност от обратния си удар, но бързо се поправи след поредна успешна акция на мрежата и добър сервис, но след първата му двойна грешка точките бяха 30:30.В следващите две разигравания обаче последва ас и неспасяема бекхенд права, която фиксира петото поредно равенство в сета.В единадесетия гейм Шварцман сбърка рутинен бекхенд, а след безкомпромисен смач и чудесно насочен ретур ог Бердих, Диего се оказа изправен пред три брейкбола.Първият бе спасен, но при вторият чехът вкара страхотен ретур, последван от гръмотевичен форхенд с който залепи топката на страничната линия и така пробивът бе факт.След почивката Томаш не трепна и с поредица от плътни и дълбоки удари смаза съпротивата на Шварцман и с нулев гейм затвори третата част.

Четвъртият сет започна с ретур-уинър от ракетата на чеха, ала Шварцман за пореден път доказа колко корав съперник е и след като измъкна четири поредни продължителни размени, поведе в геймовете. Чехът обаче продължаваше да играе все по-агресивно и наказваше всяка една по-къса топка от съперника. Такъв бе случаят при 1:1, когато аржентинецът вкара няколко плитки начални удара, които Бердих размаза с ретурите си и така си подсигури ранен пробив, който на бързо затвърди след ас номер 18 в хода на срещата. Докрая на мача двамата поддържаха тази разлика, което бе напълно достатъчно за Томаш Бердих и след три часа битка, той се класира за 11ти път в кариерата си за осминафиналите в Австралия, а най-вероятно там ще го чака Рафаел Надал, когото чехът вече е побеждавал в Мелбърн, така че със сигурност има своите шансове срещу испанеца.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бердих надви Шварцман и е на осминфинал в Мелбърн В

Коментари





Следвайте ни в Facebook