Бердих продължава уверено след успех с 3:0 срещу Хаасе

от в 07:30 на 16.01.2019
В
Томаш Бердих постигна нова впечатляваща победа в Мелбърн, отстранявайки холандеца Робин Хаасе след категоричното 6:1 6:3 6:3. Чехът показа изключителна стабилност и непоколебимост в курса на целия мач, с което напомни за най-добрите си години, когато той бе неизменен член на Топ 10. Той също така не отпусна нито една възможност за пробив на Хаасе. Втретия кръг Бердих ще се изправи срещу Диего Шварцман, който надделя над Денис Кудла в маратонски мач.

Резултат с изображение за robin haase australian open 2019Томаш започна мача с 59-секунден сервис гейм, а още в следващия гейм успя да пробие. Не след дълго чехът достигна до 4:1 и 0:40, успявайки да пробие от първия път съперника си за втори път в мача. Ново нулево подаване означаваше сет за Бердих само след 19 минути игра. Холандецът спечели само 9 точки за целия сет, докато съперникът му имаше с цели 20 повече в актива си.

Втората част отново започна с ранен пробив за Томаш, който бе затвърден без особени усилия от страна на чеха. Двамата след това взимаха подаванията си лесно до 5:3 за Бердих, на когото дори не му се наложи да сервира за сета, получавайки сетбол още в сервис гейма на холандеца. Първият бе реализиран и след още 29 минути игра сетовете бяха 2:0.

Резултат с изображение за robin haase australian open 2019Следващият сет този път не започна с ранен пробив за Томаш, който не закъсня много все пак. Бердих проби Хаасе при 4:3 в един от най-дългите геймове в мача, а след това затвърди безпроблемно, с което си и подсигури място в третия кръг.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички мачове на Australian Open

Оцени тази статия:
Бердих продължава уверено след успех с 3:0 срещу Хаасе В

Коментари

Следвайте ни в Facebook