Беретини: Алкарас има огромен потенциал, на неговите години нямах нито точка за ATP

от в 20:36 на 21.01.2022
Мирела Николова

Днешният ден ни предложи множество вълнуващи сблъсъци и изненади, но несъмнено мачът на деня бе петсетовият трилър между Матео Беретини и Карлос Алкарас. Двамата сътвориха истинско зрелище на Rod Laver Arena, завършило с дълъг тайбрек в петата част и триумф за италианеца. След двубоя световният №7 не пропусна да отдаде заслуженото на своя опонент, отчитайки колко голям потенциал има младият испанец предвид факта, че само на 20 години е част от елита на световния тенис и успява да покаже толкова силна воля за победа.

"Играл съм нормален тайбрек в петия сет, но не и такъв до 10. Усещането беше доста странно, тъй като все още не сме свикнали с този формат. При предишната ни среща той ме победи след решителен тайбрек в третата част, така че може да се каже, че имаше опит в това отношение. Мисля, че днес бях по-добрият от двамата в определени моменти, което оказа своето влияние.

Въпреки това той е млад и тепърва ще се развива още повече. Фактът, че на неговата възраст нямах нито една спечелена точка за ранглистата на АТР, е красноречив за това колко светло бъдеще има пред себе си той. Днес той показа на всички огромния потенциал, който притежава.

Смятам, че съм на достатъчно високо ниво, за да побеждавам най-добрите в света. Приближавам се до целта си с всеки следващ турнир, на който играя", завърши Матео.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини: Алкарас има огромен потенциал, на неговите години нямах нито точка за ATP Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | карлос алкарас | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook