Беретини беше тестван сериозно, но преодоля съпротивата на 20-годишния Накашима

от в 07:20 на 17.01.2022
Калоян Соколов

Матео Беретини определено нямаше никакъв късмет при тегленето на жребия в Мелбърн, защото трябваше още на старта да се изправи срещу един от най-талантливите млади играчи, а именно Брандън Накашима. 20-годишният състезател за пореден път затвърди отличнитe впечатления от своята игра и не беше далеч от поднасянето на сензацията, но Беретини демонстрира по-високата си класа в решителните моменти и се наложи заслужено с крайното 4:6 6:2 7:6(5) 6:3 и се класира за втория кръг на Аустрелиън Оупън, където го очаква двубой срещу участващия с "уайлд кард" - Стефан Козлов.

Стартът на сблъсъка определено беше неочакван, като младокът постоянно притискаше съперника си от ретур и не спираше да изпраща топката дълбоко към неговия бекхенд, откъдето Беретини не можеше по никакъв начин да го затрудни и точките за пробив заваляха пред непоставения състезател. Стигна се до 4:4 гейма, когато американецът най-после отмъкна съперниковото подаване и впоследствие не загуби нито точка на собствен сервис, за да си осигури спечелването на откриващия сет.

Втората част се разви напълно противоположно, защото италианецът намери своя ритъм и мощните му удари все по-често се приземяваха върху линните. Накашима пък беше изтласкан далеч зад основната линия и нямаше никакви аргументи, с които да спре агресивния подход на своя съперник, което доведе до заслужено изравняване в общия резултат.

Третият сет оказа решаващо значение за изхода на срещата, тъй като двамата тенисисти за пръв път показваха най-добрите си качества едновременно, макар че световният номер 68 печелеше повечето размени от дъното на корта и постоянно караше съперника си да се движи, докато не предизвика грешка от ракетата му. Стратегията на непоставения състезал сработи и му донесе два поредни сетбола в деветия гейм, ала фаворитът се събра и отмъкна частта в тайбрек.

Оттам насетне развръзката на мача се превърна в чиста формалност, съдейки по крайно негативното изражение на младока, който вече присъстваше само тялом на корта и поставения под номер седем сложи скоропостижно точка на спора в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини беше тестван сериозно, но преодоля съпротивата на 20-годишния Накашима Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | брендън накашима | матео беретини | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook