Беретини нанесе поредното поражение на Зверев, отстранявайки го от Рим в два сета

от в 17:37 на 14.05.2019
В
Матео Беретини поднесе изненадата на деня, след като отстрани миналогодишния финалист на надпреварата в Рим - Александър Зверев, след 7:5 7:5. Това е първа победа на представителя на домакините над тенисист от топ 10, както и своеобразно отмъщение на италианеца над този съперник, след като през миналата година именно Зверев отстрани Беретини от ,,Мастърс"-а в Рим, отново във втория кръг на схемата.Беретини започна мача уверено, като реализира брейк още в първото подаване на опонента си, чиито удари в началните минути на двубоя рядко намираха очертанията на корта. Това бе вследствие на факта, че италианецът изключително умело успяваше да накъса ритъма на Зверев чрез използване на сечени удари, както и множество къси топки, които разбалансираха миналогодишния финалист.

Все пак Саша се разписа в срещата за 3:1, когато последва колеблив сервис гейм на Беретини, който след серия от непредизвикани грешки допусна рибрейк. Петият в света заиграваше все по-освободено и скоро изравни съперника си, а оттогава до 5:5 двамата отбелязаха няколко нулеви подавания, като именно в единадесетия гейм от мача домакинът изостана с 0:40 на сервис. Италианецът все пак заличи брейкболите, като последваха нови два такива, от които Зверев отново не успя да се възползва, а в крайна сметка Беретини измъкна тежкото си подаване, за да си осигури поне тайбрек в първия сет.

Такъв обаче нямаше, след като дланният удар на германеца сериозно се пропука при 6:5 и след поредица от фрапантни пропуски, както и една двойна грешка от ракетата на Саша, Беретини бе на сет от изненадата.

Началото на втория сет бе огледално на началото на първия, след като Матео допусна няколко пропуска от удобни позиции, инкасирайки ранен брейк, което предаде инициативата в ръцете на немеца. Макар че Зверев набързо затвърди за 2:0, огледалният сценарий от първата част отново се повтори, след като петият в света изигра изключително колеблив сервис гейм, допускайки рибрейк, а с това - и изравняване.Сравнително ветровитите условия днес в италианската столица оказваха влияние върху представянето на Саша, който често изпускаше контрол върху ударите си, когато биваше поставян под напрежение. Това видимо бе причината за случващото се на корта, но не и основната, защото тя беше силно представящият се Матео Беретини.

Италианецът показваше страхотна игра и често дори доминираше в последвалите разигравания, за да може в крайна сметка да се добере и до аванс от 5:4. В десетия гейм, продължил над 8 минути, драмата беше пълна, а след страхотна къса и убедителна игра от дъното на корта, Матео стигна до мачбол. Тогава обаче Саша показа характер и с топка на линията, последвана от хубаво воле, неутрализира опасността, а впоследствие затвори и гейма.

Последва нов сравнително лесен гейм за Матео, а след него отново станахме свидетели на мачболове, но този път те бяха и решаващи, а въпреки че Саша спаси първия, дошъл благодарение на двойна грешка, след хубав смач, топка спряна от филето при втория прати мача в историята, а публиката можеше да ликува победата на своя сънародник!

https://twitter.com/TennisTV/status/1128294968567783424?s=19

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Беретини нанесе поредното поражение на Зверев, отстранявайки го от Рим в два сета В

Коментари

Следвайте ни в Facebook