Беретини отново спря Хачанов и е на 1/2-финал в Хале

от в 14:43 на 21.06.2019
В
Матео Беретини изигра страхотен мач и записа своята осма поредна победа. Днес жертва на безкомпромисния италианец бе друг представител на новата генерация - Карен Хачанов, а успехът му над дебютиралия в топ 10 руснак дойде след 6:2 7:6(4).



Матео Беретини, нетипично за своята игра, не наниза нито един ас в първите си три сервис гейма от мача, ала използвайки целия си останал аресенал - фини къси, мощни форхенди от дъното на корта и безупречно изградени атаки, той добре влезна в ритъма на мача. Така, отстъпвайки в едва четири точки, Матео поведе с 4:0. Карен все пак съумя да спечели гейм, а впоследствие и втори такъв, ала така и не се добра до пробив и след 2:6 отстъпи в първия сет.

Мощният форхенд на Беретини още в началото на втората част започна да тормози руснака, а това видимо караше Хачанов да рискува максимално. По този начин след грешка от ракетата на Карен италианецът имаше отново шанс за ранен брейк, ала този път сервисът спаси поставения под номер три в Хале и този път той успя първи да открие сметката си в началото на частта. Последваха още няколко изключително трудни гейма и за двамата, а след като Матео се завърна от 15:40 благодарение на солидния си дланен удар, това стори и Хачанов малко след това. Именно руснакът успя да повтори това упражнение за сетен път, след като в сервис гейма си за 3:2 той успя да се спаси за втори пореден път от 15:40.



Последваха, за разнообразие, няколко по-лесни сервис гейма и за двамата, а до 4:4 единственият, който трябваше да отразява брейкбол, беше Матео, като той стори това с безапелационен ас, а впоследствие от късен пробив се спаси и Хачанов. По този начин след два безпроблемни сервис гейма и за двамата частта щеше да се реши чрез дълъг гейм.

В тайбрека след първи убедителни точки за всеки от подаващите при 2:1 Беретини намери линията по прекрасен начин с хубав форхенд и успя да натрупа ранен минипробив преднина, а авансът му впоследствие бе подпечатан за 5:2 след хубава къса и убедително воле. Този аванс се оказа и напълно достатъчен, за да може в крайна сметка след две страхотни точки от дъното на корта да затвори срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини отново спря Хачанов и е на 1/2-финал в Хале В

Коментари





Следвайте ни в Facebook