Беретини оцеля след сериозен тест в Рим, без проблеми за Агут срещу квалификант

от в 21:15 на 11.05.2021
Петър Томов

Деветият поставен Матео Беретини стартира участието си на домашния Мастърс в Рим с обрат над световния №30 Николоз Басилашвили. Първата ракета на Италия навлезе доста плахо в срещата, но с нейното развитие той успя да разгърне потенциала в играта си и се наложи с 4:6 6:2 6:4 над грузинеца, за да достигне до втория кръг на надпреварата където негов опонент ще бъде Джон Милман

Началният удар на Беретини не беше на обичайното си ниво в откриващите минути на срещата и от това се възползва носителят на две титли дотук през сезона Басилашвили. Шампионът от Доха и Мюнхен спечели подаването на италианеца на два пъти, а с безупречни два сервис гейма на нула той успя да прибави първата част към своята сметка.

Втората част беше коренна противоположност на първата и премина изцяло под контрола на Беретини. Финалистът от Мастърса в Мадрид през изминалата седмица показа завидна ефективност, реализирайки 2 от 3-те си възможности за пробив в сета, а с подобрен начален удар не допусна срив в сервис геймовете си, възстановяйки паритета и изпращайки срещата в решителна част.

Третият сет беше изключително равностоен като и двамата тенисисти имаха своите шансове да се поздравят с крайния успех. Беретини показа по-здрави нерви от двамата, спасявайки 3 брейкбола в седмия гейм, преди да спечели подаването на Басилашвили в оказалия се последен в срещата гейм при първата си възможност за пробив в частта. 

В друга среща от днешния ден, световния №11 Роберто Баутиста Агут се наложи в два сета - 6:3 6:4 - над преминалия през квалификациите Томи Пол. Втората ракета на Испания нямаше никакви затруднения с испанеца, а в основата на успеха му беше високата ефективност при разиграванията продължили повече от 5 удара. Пол достигна до 6 възможности за пробив в целия двубой, но съумя да реализира едва един докато Агут демонстрира 75% ефективност при брейкбол, спечелвайки с един пробив на сет повече от американеца, за да се поздрави с крайния успех и с място във втори кръг където ще се изправи срещу чилиеца Кристиан Гарин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини оцеля след сериозен тест в Рим, без проблеми за Агут срещу квалификант Петър Томов
Теми:  
кристиан гарин | матео беретини | николоз басилашвили | рим 2021 | роберто баутиста агут | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook