Беретини пренесе отличната си игра и в Рим; Шаповалов се наложи над местен любимец

от в 19:50 на 12.05.2021
Мирела Николова

Матео Беретини продължава с великолепните си изяви на червено, след като записа десета победа в последните си 11 изиграни мача. Днес финалистът от миналата седмица стартира участието си във Вечния град с безапелационна победа над Джон Милман с 6:4 6:2 след само 80 минути на корта, като така си гарантира сблъсък на осминафиналите с петия поставен в схемата - Стефанос Циципас.

В дебютната част Беретини засипваше своя съперник с остри форхенди, с които ускоряваше темпото в разиграванията и принуждаваше Милман да греши. Офанзивата му даде резултат и той достигна до 3 поредни брейкбола във второто подаване на австралиеца, но няколко неточности го лишиха от материализирането им. Последва серия от рутинно спечелени сервис геймове за двамата, преди Матео да повиши нивото си и да осъществи брейк за 5:4, който се оказа и решителен за изхода на сета.

Устремът на световния №9 продължи с пълна скорост и във втората част, където набързо се озова напред в резултата със солиден аванс от 4:0. Беретини запази високото си ниво на игра до самия край на мача и не срещайки ни най-малки затруднения на начален удар, затвори двубоя в своя полза.

В друг сблъсък от днешната програма Денис Шаповалов сломи съпротивата на световния №69 Стефано Травалия, елиминирайки го със 7:6(2) 6:3 за малко повече от час и половина игра, за да си осигури място в осминафиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу победителя от двубоя между Рафаел Надал и Яник Синер. 

Първият сет се разви напълно равностойно и съвсем закономерно се стигна до тайбрек, в който канадецът се възползва от слабостите на съперника си от сервис линията и поведе в отделните части. Подемът на Шаповалов се пренесе и в следващия сет, където реализира ранен пробив, и успявайки да съхрани преднината си до финала на двубоя, се поздрави с крайния успех.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Беретини пренесе отличната си игра и в Рим; Шаповалов се наложи над местен любимец Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | матео беретини | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook