Беретини продължава да впечатлява! Италианецът отстрани и Вердаско и ще срещне Фучович на полуфинал

от в 15:41 на 08.02.2019
В


Матео Беретини продължава да впечатлява с представянето си в София. Италианецът днес надделя над шестия поставен Фернандо Вердаско след обрат и 4:6 7:5 6:4. По този начин Беретини се класира на полуфинал, където утре ще срещне Мартон Фучович, продължил до този етап на надпреварата след отказване на Роберто Баутиста Агут по-рано днес.

Срещата започна по-добре за испанеца, който взе бързо своето подаване, а след това стигна и до две точки за брейк. Все пак пробив нямаше, а статуквото се запази до 3:2.

Там отново италианецът позволи на своя съперник да стигне до точки за пробив и то не една, а цели три последователни и този път не успя да се спаси. Така Нандо поведе с брейк, а авансът му бързо  прерасна в 5:2.

Това обаче не беше всичко за този сет, защото при 5:3 Фернандо загуби своето подаване за сета и така позволи на Беретини да седне за почивка поне още веднъж в часта.

След паузата испанецът все пак се концентрира и въпреки че изпусна три последователни сетбола, то при четвъртата със страхотен форхенд по правата най-после съумя да поведе с 1:0 сета.



Втората част започна с уверени подавания на двамата тенисисти, в които до точки за пробив не се стигаше. Това се запази до 3:3, когато Вердаско беше на сервис. Испанецът започна с непредизвикана грешка, последвана от двойна такава и набързо Беретини стигна до 0:40. Все пак солиден Нандо със хубави сервиси съумя да се спаси и така и да вземе тилдъновия гейм и да поведе с 4:3.

До 5:4 никой не срещна проблеми в сервис геймовете си, но подаване за оставане в мача на Матео мина доста тежко, защото при 30:30, Вердаско показа забележителен демараж, но изкара с малко форхенд пасингшот по правата, но последва двойна грешка на италианеца, която отново прати испанеца на две точки от класиране на полуфиналите.

Въпреки това Беретини съумя да защити подаването си, а впоследствие реализира първи брейк за сета, който му бе напълно достатъчен, за да вкара мача в решителна част.



Третият сет започна трудно и за двамата, като всеки от състезателите мина през три дюса, а на двамата им се наложи да спасяват и по точка за брейк, но все пак се стигна до 1:1. В последвалото си подаване Вердаско съумя да си го задържи и то сравнително лесно - на 15.

Беретини отговори със същото, а при 2:2 италианецът достигна до 15:40. Този път Нандо не се справи с предизвикателството и инкасира пробив, който бе моментално затвърден за 4:2.

Последва нов сложен сервис гейм на Вердаско, преминал през няколко равенства, но все пак испанецът успя да остане жив в мача и се доближи само на гейм от противника.

Матео обаче не се афектира от загубения оспорван гейм на ретур и след ас и няколко безкомпромисни форхенд уинъра той се доближи на гейм от класиране на полуфинал.

След мощен ас по правата с 222 км/ч Вердаско отново се доближи на гейм от Беретини, но италианецът не отпусна никакви шансове на Фернандо и след категоричен гейм на нула победата вече беше факт.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Беретини продължава да впечатлява! Италианецът отстрани и Вердаско и ще срещне Фучович на полуфинал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook